Noterat av Nina

Om min strävan efter en hållbar livsstil med balans i livet, främst om kost och motion.

En salig röra...

Det finns verkligen fördelar med att plugga hemma...jag behöver inte fixa mig på morgonen, kan fokusera helt och hållet på min uppgift, ingenting händer bakom hörnet som jag vill vara med och höra/diskutera, jag kan breda ut mig i hela huset med alla mina papper. Inte behöver jag hålla någon tid och jag har kontakt med mina kollegor via intenet...så praktiskt!

Nu råkar det vara så att det finns några hakar också...det är väldigt lätt att planera in både det ena och det andra som inte alls hör till själva studerandet, ett jobbmöte, jo,vars det hänger ju ändå ihop och hur är det med tonåringarnas tider egentligen, är det inte dags att vakna snart. -Hallå, vilken buss ska du med då? Herregud, hinner han äta frukost! -Hmm... vad ska vi ha till middag idag? Nåt framtaget...nähä! Ska jag har middagen klar kl. 16 eller ska jag börja med den då? -Hallå, när är det mat, jag är skithungrig (första tonåringen har kommit hem)! Fan, nu blir det skåpätning, å´jag som inte tagit fram nåt ur frysen!

Kollar enkäterna; Vilka samband kan jag se, vad skiljer..hmm, skulle jag kunna problematisera ett tema...gud vá dammigt det är på golvet i hallen, har vi skaffat innegångsfår, eller! Läser lite ur "Barns lärande- fokus i kvalitetsarbete". Nu skiner solen, skulle ha hängt ut tvätten i stället. Utvärdering av barns lärande/barndimension, intressant! Undra vad vi ska bjuda på till middag i morgon? Tänk att det är sista april redan... skulle väl ha haft några vårblommor på uterummet. Måste ringa talpedagogen, just det!  Reflekterar lite över matematiknätverk, spännande, vilket lyft den nya läroplanen kommer att innebära för förskolan. Förskolan-skolan, va tidigt ungarna slutar på gymnasiet. Ska det där kallas heltidsstudier?

Just ja, hur var det med mina egna studier då. Ja,det jag inte gör idag, får jag göra någon annan dag och jag vet att när dagen är inne så har mina reflektioner resulterat i något utvecklingsbart och det får vara huvudsaken!
Konstaterar att ett av de ända tillfällena jag fokuserar på endast en sak är på...just det golfbanan! Undar om jag ska åka dit en sväng ikväll, jag hinner nog handla och köpa blommor i morgon!

Noterat av Nina
Teknikens under...

Ja, då var jag hemma igen efter några dagar på resande fot. Det två senaste dagarna har jag tillbringat på Teknikmässan i Norrköping. Arrangör av mässan var CETIS (Centrum för tekniken i skolan) och huvudsyftet är att öka pedagogernas kompetens runt teknikämnet och poängtera vikten av att tidigt väcka och följa upp barnens/elevernas intresse för tekniken för att trygga behovet av kompetenta tekniker/ingenjörer i framtiden.

Personligen fastnade jag mest för förelösningen av Staffan Sjöberg från Uppsala universitet. Han pratade om "Teknikämnet som den tekniska bildningens kärna - vad kan den kräva av läraren?"

Han pratade om att vara bildad kontra utbildad, tekniska förmågor och teknikens filosofi på ett sätt så att jag blev helt hänförd och jag skulle gärna läsa teknik för honom, det skulle vara otroligt givande tror jag! Det var nog den kortaste timmen i Norrköping!

Jag är också otroligt stolt över mina kollegor som både höll i workshop där de berättade om våra verksamheter med fokus på teknik och så hade dem en monter/utställning med exempel från verksamheten.

Konferensen hölls i Louis De Geer konsert & kongress, ett ombyggt gamalt industrilandskap som andades teknikhistoria och påminde oss om svunna tider och var ett bevis på hur man med teknikens hjälp kan omvandla och återanvända lokaler till nutida behov.

Nu låg denna kongressal ganska centralt, med andra ord nära stadens centrum och shoppingkärna. Alla små tillfällen som tiden tillät oss sprang vi upp på små rundor och om jag uppfattade saken rätt på bussen hem, så var inte behovet att att utforska staden helt tillfredsställt...så en ny resa till staden med spårvagnar och trevliga pubar planeras att göras efter sommaren. Men då med ett annat fokus än teknik...eller går det? Med våra nyvunna insikter efter dagarnas tekniktema kommer det att krävas en hel del tekniska hjälpmedel för att våra mål ska nås!

Noterat av Nina


Dé é mycke nu....

Jag kan inte annat än erkänna att det är mycket i agendan nu. Tre olika, ja till och med fyra eller fem uppdrag i ett och samma jobb som ska utföras under veckans 40 arbetsdagar arbetstimmar. Dessutom har jag ju ett privatliv också och där ingår en familj med man, två tonåringar två föräldrar, en mormor, en svåger (jag lovar att inte skriva att han inte gillar kladdkaka fler gånger=) och svägerska, två gudbarn, ett gudbarnbarn, släkt i såväl i Värmland, Finland som i Canada också ALLA goa vänner. Det finns ett hus och en trädgård som ska skötas och en "golfkarriär" som ska göras....

Och mitt i allt detta blir jag i princip beordrad att gå på en föreläsningsserie om hur man upprättar en likabehandlingsplan, ja, menar hur kul låter nu det på en skala? Viktigt jo, absolut, ingen tvekan....men det är såå mycket annat jag borde fokusera på just nu! Men eftersom jag är fostrad till att lyda så tar jag mitt ansvar och beger mig till den stora staden och dess biograf, för det är ju ett viktigt tema, trots allt....

Och där, mina vänner får jag höra, känna, inse, bekräftas, skratta och gråta till den bästa föreläsningen ever...ja i alla fall på väldigt, väldigt länge! Eric Donell föreläser eller rättare sagt spelar upp en otroligt fängslande föreställning under namnet "Tourett sätter sprätt" eller jag vill vara normal! Sällan tänker jag, "att detta skulle alla få höra", men det gjorde jag idag. Eric sätter tummen på utanförskap, bemötande och motivation i mötet med barn/vuxna med Touretts syndrom eller andra sociala svårigheter. Han berörde och berör fortfarande. Tänk va många barn/vuxna som skulle kunna må så mycket bättre genom att läkare, lärare eller psykologer hade mer kunskap om och känsla för att möta människor som faller utanför normen. Och vems norm är det som gäller, egentligen?

Får du chansen att lyssna på denna man, gör det, även om dagen bara har 24 timmar, veckan endast 7 dagar och året 365...jag garanterar det kommer att göra dig till en rikare människa och att det är väl investerad tid!

Noterat av Nina