Vilket lyft....förskolelyftet!

Nu sitter jag här och "sällskapar" med min blogg igen då. Rätt skön avkoppling efter en dag i Uppsala och det avslutande tillfället för den första delen av kursen jag deltar i. Kursens titel var "Verksamhetsutveckling och pedagogiskt ledarskap i förskolan" och idag var det alltså dags för examination. Den skulle gå till så att vi skulle sitta i en grupp om tre och i en förbestämd ordning fokusera och ställa utvecklande och utmanande frågot till varandra.

Sist jag var i en liknande situation var när jag läste till förskollärare i mitten på 80-talet. Två av mina kurskamrater skulle vara opponenter på mitt och mina kurskaraters arbete inför resterande av klassen. DET VAR EN SKRÄCKUPPLEVELSE! Det arbete vi lagt ner så mycket jobb med och var så stolt över blev synat i sömmarna och bryskt dissat, enligt min uppfattning då och den lektionen slutade med att jag sprang gråtande ut ut klassrummet, så ledsen, så kränkt och sårad......

Så var det inte idag, jag och mina två kurskamrater lyfte varandras arbetet med dess styrkor och utvecklingsbara sidor på ett mycket ödmjukt sätt med nyfikenhet för ämnet och respekt för den som gjort arbetet. Det blev en givande dag, även om vi i gruppen var helt överrens om att vi skulle vilja gå ännu djupare in på varandras arbete...men nu räckte inte tiden till det!

Jag ska göra några ändringar och förtydliganden i min handlingsplan efter det att mina kurskamrater öppnat upp några frågor. Och inför nästa kurs ska jag försöka skärpa mig när det gäller litteraturkopplingar....lovar!

Med detta sätter jag sedan punkt för del 1 av 3 i min utbildning och konstaterar att den gett mig enormt många nya redskap till att utföra mitt uppdrag som pedagogisk utvecklingsledare, det är en utbildning som gör skillnad! Jag är oerhör tacksam att jag får vara en del av den!

Noterat av Nina


Lovar att ta tag i litteraturen bättre till nästa kurs.....lovar!

Noterat från ett "kryddparty"!

I fredags var jag på homeparty, kvällens varor handlade om "kryddor" ja, inte såna kryddor som man har på maten utan kryddor för det mer intima vuxenlivet. Inbjudan lovade mat, vin, kaffe och trevligt sällskap, så varför inte. Alltid något nytt får man väl lära sig!

Å´det kan ni ta och skriva upp att fru Larsson gjorde! Inte i min vildaste fantasi kunde jag ana att det fanns så mycket att visa....fantasin inom området finner tydligen inga som helst gränser. Nog har väl även jag hört talas om sexleksaker, men det är inget jag reflekterat så särdeles mycket runt. Jag gör heller inte så stor affär av vilka, hur och vem folk ligger med, huvudsaken att jag själv håller reda på vad jag gör och med vem....typ! Jag är heller inte sen att vara "fräck i mun" och dra en fräckis tycker jag kan vara helt ok..

Det var alltså första gången jag skulle på homeparty för sexleksaker och jag tänkte att hittar jag något "spännande" ska jag de det en chans.....jag är inte blyg inte, minsann!

Alla glada flickor på plats, lite rosé i glaset och varorna började demonstreras en efter en...rosa, röda, ludna, stora, smala, svarta, naturtrogna, inte naturtrogna, med smak av jordgubb, lime, vit choklad, nougat, mint, i naturell, för henne, för honom, till bak, till fram, med eller utan fjärrkontroll och sladd, gräshoppor, batterier hit och dit, ringar och kulor på snören.......oj nu snurrade det runt i mitt huvud....vad var det jag hade missat i hela mitt liv eller klarat mig i från?

Jag såg nog mest ut som en fågleholk hela den kvällen och det jag fick med mig hem från kvällen som kryddade min tillvaro var nog  den underbara värdinnan, alla goa brudarna och den utsökta pajen......

Ingenting från just den kvällen kommer att förändra/tillföra mitt eget liv just nu i alla fall....MEN man ska aldig säga aldrig och jag må då påstå att uppfinningsrikedomen är det sannerligen inget fel på och dig/er som av någon anledning av medicinska själ, eller kanske är singel eller ändå bara vill tillföra sexlivet något extra, är det bara att gratulera.

Det finns grejjer att välja på! Den lilla "sugrörssnoppen" på bilden fick jag med mig hem, den vann jag på lotteri!


Noterat av Nina
Sköna söndag med skogspromenad...

Denna dag var perfekt för en skogspromenad. Lilla korgen fick följa med ifall, ifall det skulle råka växa gula kantareller på stigen. Jag har alltid tänkt att stillsamma promenader i skogen är rätt så enkla och inte så utmanande för kroppen men idag tog jag mig tid att känna efter...Och att kliva över stock och diken, balansera på stenar, gå uppför och nedför och hela tiden koordinera blicken var man sätter fötterna i förhållande till de motoriska förmågorna...Det var faktiskt rätt så jobbigt och skönt!

Det är så vackert i skogen nu. Den bjuder oss på en kaskad av färger och en balans av växter som redan haft sin blommningstid till mogna lingon, svampar och spår som berättar om en svunnen tid....människornas handkraft och även okunskap om tingens oförmåga att förmultna...men även det är vackert på sitt sätt!

Med oss hem i korgen fick vi i alla fall lite av skogens guld och en rejäl mängd kantarellsås  serverades till kvällens kotletter!

Noterat av Nina
En porlande bäck...

   

Lockande svampar!

Plockade svampar!Icke nedbrytbar!Handarbetet...Alla vi ungar som är uppväxt i byn har passerat denna jordkällare många gånger. En och annan fimp har här tjuvrökts och några skräckfyllda historier om vad som har hänt och kan hända i källaren har berättats. Någon har säkerligen fått sin första kyss i dess skydd och ofta har vi passerat den på väg till byns crossbana....minnen väcks till liv!