Noterat av Nina

Om min strävan efter en hållbar livsstil med balans i livet, främst om kost och motion.

Gästerna kan komma...

Ja, då var dukningen och städningen klar inför morgondagens nyårsfirande. Ni som känner mig vet att jag är en relativt välstrukturerad kvinna som gärna ligger ett steg före. Så nu är det som kan förberedas, förberett!

Vi har varit riktigt effektiva idag både sovmorgon, fika vid brasan och Köpis hade vi hunnit med före 12, sen packade vi skidorna i bilen och drog till Valbo sportcentrum för en tur i deras spår. Ett spår helt i min smak, inga uppförsbackar och inga nedförsbackar så med mina vallningsfria skidor var det bara att staka på i jämn takt! Ni som provat vallningsfria skidor vet att det inte är något vidare glid på dessa underverk...vare sig framåt, bakåt, åt sidan eller jäms med spåret...så det är som sagt staka som gäller. Passar mig rätt bra, inga spännande nedförsbackar där benbrott eller svanskotekross riskeras. I uppförsbackarna brukar jag komma i kapp dom som skräckslaget swischar förbi mig i backarna åt motsatta hållet.

På eftermiddagen lade jag huvudet vackert på sned och det lyckades. När mannen köpte nyårsraketer tittade jag ut praktiska OCH slimmade skidkläder och han betalade...så se upp i backen nu kanske det finns en liten chans till glid för fru Larsson också...och tack älskade make!

Som sagt, sedan han vi med städning och dukning också och nu ska vi vidare till käre svågern som fyller år idag. Grattis gamle man!

Noterat av Nina


Ett gott slut på 2010 önskar jag Er!

Mera rester och rea....

Idag var det skinkans tur att falla offer för restkockningen. Tillsammans med en burk krossade tomater, champinjoner, svarta oliver, lite gammal riven ost från frysen och lite kryddor...självklart oregano ackompanjerade jag ihop dagens middag. Med ett glas rödvin till blev det en riktigt god festmåltid.

Nu finns det inte mycket kvar att få till någon middag av i vårat kylskåp...jo, en julkorv och en burk rödbetsssallad och det slinker väl ner i en gryta det också endera dagen. (ja, inte rödbetssalladen då!) Julkorv med senapssås eller bara kokt till potatismos är inte alls fy skam!

Dagen spenderade jag på stan, lite jobb och så lunch och lite rännande i affärer. En täckjacka som nådde ända ner över rumpan, en pannlampa och en sjal till mannen och en ny grå julgransmatta fick följa med hem också. Julgransmattan var jag förövrigt på väg att byta bort mot en tilltänkt måg, men vid närmare eftertanke så ska jag nog inte lägga mig i det där med barnens gemål så dotterns tilltänkta svärmor fick helt enkelt ta en röd julgransmatta om det skulle bli någon ny!

Igår skulle jag shoppa loss på Köpis, det gick inte så jättebra. Bästa Pia på kosmetikbutiken hade utlovat jordens dunderrea och jag tänkte att där kanske finns något för mig...det fanns det inte! Med endast en kartong tops för exakt 22:- gick jag lite halvskamset till kassan...där just Pia står. Hon tittade lite försiktigt på mig och säger: - Vi har ju kanonbra rea, har du kollat? Ja, säger jag och ser mig omkring, men jag begriper ju för fan inte vad det är! Det står inte Nivea på något, jag ser ju att det är nedsatta priser men begriper fortfarande inte vad jag ska ha krämerna till!

Efter lite privat lotsning fick jag i alla fall med mig ett shampoo hem å´så balsam och hårmousse till ordinarie pris förståss...det är bara att inse, jag är en hopplös kund på sminkfronten....också!

Noterat av Nina
Skjuts in i ugnen....

Mellandag=restdag

Idag meckade jag ihop en laxpudding till middag. Ingredienserna bestod av rester från julhelgen och nu ska den avsmakas och förhoppningsvis njutas....den ser i alla fall trevlig ut!

Annars är familjens favoritrest Skinksnitzel och potatis. Jag lägger ihop två skinksivor med lite ost emellan, gärna cheddar förståss, panerar och steker, serveras med äppelmos...mumma!

Det är skönt att tömma kylen på julmaten innan det nya året ska börja och nyårslöftena skall infrias. Jag brukar alltid lova att det nya året ska börja med nyttigare kost, har nog aldrig lovat mig själv något annat och det brukar kunna hållas något sånär. Och eftersom jag numera börjar tillhöra den äldre stammen så vill jag gärna ta rätt på maten i stället för att slänga den.  Har du någon favoritrest att dela med dig av så här i mellandagstid?

Noterat av Nina