Rekreation med temperaturväxlingar!

Det blev en välbehövlig och välgörande vila hos mamma, precis som jag tänkt mig! Vi började fredagkvällen med middag, fiskgratäng och ett glas vitt....mamma vågade smaka lite hon också, men hennes nyoperarade knä tyckte nog att det räckte så! Resterande av det goda vita vinet fick lov att tillsammans med lite nötter, naturgodis och en halv påse Polly slinka ner i lilla mej (hoppsan hur det kan bli, men gott var det)! 

Trots att jag inte besöker min mamma så där överdrivet ofta förknippar hennes hund, TIBBE, mig med promenad! Så man får uttrycka sig lite försiktigt och välja sina ord väl...strax före Let´s dance tänkte jag mig en lite tur med lilla vovvsingen och jag fick liksom lirka fram det på engelska....a short walk...dog tonight, a longer tomorrow...å´ta mej tusan begriper han inte engelska också för det blev ett himla liv innan alla koppel, kläder och skor var på plats!

Lördagmorgon rustade vi, jag och Tibbe oss för en långpromenad, sen skottade jag av mammas gård och sen...så skulle det efterlängtade karbadet äga rum! Jag tappade upp vatten, i med skum, på med läsglasögonen och så fredagsbilagan till kvällstidningen....Behöver jag nämna att det var underbart? Nä....jo, så länge var allt frid och fröjd! Jag schamonerade mitt hår och hade i balsam....synd att jag inte hade någon inpackning, jag filade mina inte allt för fagra hälar....vattnet började bli lite för ljummet så jag lättade på pluppen, dags för duschen!

Fasligt vilken tid det tar för varmvattet.....DET FANNS INGET VARMVATTEN KVAR i mammas lilla minivarmvattenberedare....vad göra???? Tanken att skölja mitt huvud och min kropp i detta iskalla vatten var inget jag lockades av, å´all balsam! FAN FAN FAN...jag slänger mig på rygg i det decimeterhöga badvattnet och sköljer ur det mesta av balsamet...kommer på att jag just filat hälarna däri.... Men KALLT vatten lär vara bra för både hår och kropp har jag läst och jag tyckte nog att det glänste lite extra av mig i går kväll, jag också!

Noterat av Nina

Sjöbod vid havet!Lillstuga i snötäcke!Frostig närbild!Ännu så länge varmt bad!
 

Mina fynd på bokrean!Här har vi dem! Mina fynd från fredagens besök på bokrean! Mitt mål var att hitta "Rutiga kokboken" och det gjorde jag. För en knapp hundralapp fick den följa med hem och den gamla upplagan ska nu få ett värdigt slut i familjen Larssons hem! Men det kommer att kännas att kasta en trotjänare i soporna...kan man begrava en bok i trädgården? Vilken sång sjunger man då? Matsången som vi sjunger på förskolan eller "Jag vill ha blommig falukorv"?

Barnböckerna och det robusta träspelet lägger jag antingen i presenthörnan i väntan på barnkalas! Det är böcker som jag har en personlig anknytnig till och ett budskap jag som pedagog gärna förmedlar till barnen omkring mig! Dem kan också hamna i min KAPPSÄCK, ni vet en sån som Pippi Långstrump har! Där samlar jag EGNA små arbetsredskap som jag tar fram i olika aktivteter med barnen på förskolan. I en tid då ekonomin begränsar inköp av pedagogiska materal får man vara kreativ, fynd från vinden, Loppisar och reor får därför samsas i mina egna gömmor......en lite skatt har det kommit att bli genom åren!

Boken om Egyptologi har fått flyttat till Norrsundet till en mycket betydelsefull kollega! Boken påminner om kollegan själv, den lyser med sin guldförgyllning upp och väcker nyfikenhet och spänning. Kollegan ÄR just nu en väldigt viktig kugge i mitt liv i strävan att finna BALANS och HARMONI i mitt inre!
TACK FÖR ATT DU FINNS, CATTIS!

Noterat av Nina

MammaNu åker jag till mamma och blir lite bortskämd......för det är väl så det blir!
Trots att det är jag som tänkt hjälpa henne med lite av varje!

Noterat av Nina