Noterat av Nina

Om min strävan efter en hållbar livsstil med balans i livet, främst om kost och motion.

Morgonstund har guld i mund.....

Lycka är att, efter en intensiv vecka, vakna upp och vara utvilad och ha absolut ingenting inplanerat! Frukost och GD på sängen och så lite funderingar över hur dagen ska spenderas...
Drar upp rullgardinen, kikar ut genom fönstret.....snö! Sakta faller stora vackra snöflingor och det är så vackert som en saga! En promenad i det vintervita landskapet föreslås av mannen och det är svårt att motstå det erbjudandet! 


                                                               Noterat av Nina

 

Det bästa med skoteråkning är spåren, så att man kan gå i skogen!

Promenaden avslutades med korvgrillning i vardagsrummet!

 

Nyttig och stolt....

Jag är faktiskt lite stolt över mig själv ikväll! Sådär runt Robinson blev jag drabbad av en relativt kraftig "omjagintefårchokladnusåvetjagintevadjaggör" känsla! Det är ju faktiskt lördag....började strategiskt tänka ut vad som kunde finnas i gömmorna...hmm...en ask Paradis, men den är ju oöppnad så det var inget alternativ. Tänka tänka tänka...nä blockchoklad går bort och alla gömställen är genomtänkta! Det får bli chokladröra, ett hederligt knep som brukar fungera! Vad det är? -Jo, du blandar en del kakao och två delar socker å´så rör du ihop det med mjölk eller grädde, jag föredrar mellangrädde känns nyittigare än den 42%iga varianten och ger krämigare konsistens än med mjölk! Sen är det bara att njuta, av en sked i taget. Om du nu skulle frestas att prova så kan jag garantera att, om du har en ljus tröja på dej så finns det med stor sannorlikhet spår av dina förehavanden där, någonstans i brösthöjd!

Men ikväll hände något som inte brukar hända....nämligen, väl i kylskåpet tar händerna ut 3 morötter och gräddfil för att sedan blanda en underbart god dipp, skala morötterna och dela dem i stavar (nu blev det lite matematik igen, svårt att undvika) och precis när reklampausen var slut kunde jag njuta av mitt nyttigare tilltugg på lördagskvällen och när man är ensam med en dippskål...ja, då kan man doppa samma morot hur många gånger man vill.......

Noterat av Nina

                                                          

Matematik på mitt vis...

Allt är verkligen matematik! Ja, efter två hela dagar och en natt med matematik i fokus har ordet matematik fått en annan och bredare innebörd för mig! Under dessa dagar har jag lyssnat på så många passionerade, kunniga och engagerade människor och alla med samma fokus, MATEMATIK!

 

Lite insnöad på matematik sitter jag i bussen och tänker på tid!

 

Hur kan 30 km vara så olika långt? (Behöver jag nämna att vi åker genom Stockholm kl. 17 en fredagskväll?) Att det står i relation till hastighet kan till och med jag begripa, men hur kan 30 minuter kännas som en evighet ibland och som en minut en annan gång, det är svårare att förstå! 30 minuter vid busshållplatsen och 30 minuter på morgonen när man ska iväg till jobbet, det är skillnad det!

 

Den ena tanken ger den andra och jag kommer in på pengar

 

Löning är ju också matematik, i allra högsta grad! Den ska räcka till lån, räkningar, pensionssparande, mat, nöjen…och i förhållande till tid kan det ibland bli lite problematiskt! Hur kan det alltid vara så mycket månad kvar i slutet på lönen?

 

I subtraktion differensen mellan talen ett mindre resultat, men i relationen till en annan människa blir ”du mer om du ger”….

 

Relativitetsteorin är rätt knepig….i relation till din mamma är du liten och till dina barn är du stor, i ditt yrke är du en fena medan läktaren är din plats på en arena ! I matematiken räknar vi addition och summan av talen 1+1=2 men i relationen till din partner kan summan av talet 1+1 bli 3…..och det måste väl ändå vara den allra finaste matematiska formeln som finns!

 

Noterat av Gudmormor!1+1=3