Ge Ernst en egen TV-kanal!

Hur i all världen hinner du sitta vid datorn så mycket? Ja, det är en fråga jag får ofta och det blir många timmar vid både Facebook och bloggen varje vecka. Det är en bra fråga och den är relevant, absolut. Hur hinner jag då? Jo, det andra kanske lägger på läsning och TV-tittande lägger jag på att själv skriva och "surra" med goa vänner på fejjan. 

Jag gillar också att läsa, periodvis. När jag hittar en bra författare kan jag sträckläsa dennes böcker i veckor, men jag en urusel TV-tittare. När andra pratar om romantiska filmer, spännande polisserier, stora idrottsgalor eller intressanta dokumentärer är jag inte alls med i matchen. Jag har fetmissat allt och när jag väl sätter (läs lägger) mig vid tv´n så kan man ge sig f...n på att det bara är skit som visas eller som i fredags, för spännande!

I fredags var jag helt slut efter två dagars golf- och campingliv och tänkte att det skulle bli härligt med en tv-kväll. Det gick inte många minuter så började jag kämpa med ögonlocken, intressanta dokumentärer och romantiska filmer fanns inte på någon av våra 30 kanaler. Dessa dominerades av läskiga filmer och serier......ni vet såna där med dunkande, pulserande musik och en inspelning som man ska tro att det smyger någon otäcking bakom varje buske..nä lika bra att blunda! Dessutom tvingade jag den stackars mannen att byta kanal till ett engelskt trädgårdprogram. Behöver jag tillägga att han suckade rätt odiskret. Efter ett par minuter med behagliga engelska röster om trädgårdslandskap sov frun sött....så sött!

Finns det så inget som jag vill se på TV? Jodå, jag gillar att titta på Robinson och på den tiden det begav sig även Farmen, inredningsprogram är lagom spännande liksom matlagningsprogram. Stjärnorna på slottet har blivit ett favoritprogram de senaste åren och Allsång på Skansen har jag tröttnat på....

Bäst av alla program har ändå Ernst! Han blandar inredning, matlagning, lite skön musik, trevliga människor, loppisfynd, antikt, historia och nytänkande...alldelse lagom spännande för en som jag! En som tror att allt som jag ser på tv är på riktigt!

Just nu trodde jag faktiskt att det var självaste Ernst på fyran....men icke! Friidrottsgala...skitkul, nä! Jag vill ha Ernst, en egen kanal till Ernst. Honom har jag gärna som sällskap både i vaket och sovande tillstånd. Men nu får jag visst hålla tillgodo med herr Moreborg....liiite för dramatiskt för mig, men det funkar! (Han var ju lite otäck i serien Rederiet för er som minns....)

Noterat av Nina

Tog mig en titt...

Idag tog jag mig en "kameratitt" i växthuset för att dokumentera mina odlingar. Å´här kommer några bildbevis på min paprikaplanta som idag har tre stora paprikor på gång, tomaterna börjar bli röda (tyvärr ser det ut som att de även drabbats av för ihärdigt vattnande) och glädjande nog ser det ut som att det blir flera gurkor!

Noterat av Nina
Prioriterat projekt!

Efter ha brottats med en laggande dator, sega installeringar av nya programvaror och försöka få förtrogenhet i all min nya teknik (telefon och kamera) är jag äntligen redo att dela med mig av bilderna från vistelsen i Hudiksvall hos goda vännerna! efter att ha ätit halft ihjäl oss, sovit några timmar och ätit frukost skulle vi få följa med till familjens paradis vid havet!

Paradiset visade sig vara, just ett paradis, en riktig sommarstuga utan el och vatten...alltså vatten i kranen, annars låg hela havet framför och åter igen fachineras jag av människans vilja att söka sig tillbaka till det primitiva livet. Jag har reflekterat över det för många år sedan då vi själva hyrde en stuga och själva valde den situationen.

Värdinnan (värden och gästerna också för all del) gillar öl, kall öl och faktum är att gasolkylskåpet rymmer alldeles för lite, eller egentligen bara smöret, mjölken och osten så här skulle "byggas" ölkyl a´ la primitivo. Gropen fanns redan, ett cementrör och en stark karl....vi bidrog med yterligare en stark karl och så en nyfiken kvinna redo att dokumentera det hela! 

Att dokumentera var så jobbigt att jag var tvungen att sitta långa stunder på bryggan och lyssna på vågskvalpet och se ut över havet...som tur var fanns det svalkande dryck i närheten!

Jag sticker inte under stol med att jag blir lite avis på detta paradis och några besök på en viss sida med fritidshus till salu, besöks ganska frekvent just nu. "Söta fröken" som också var med och från bryggperspektiv bevakade hela projektet i paradiset utbrast spontant; Men det ser du väl mamma, att vi ska ha en sommarstuga, pappa är ju en riktig "stuggubbe" han!

Noterat av Nina