Noterat av Nina

Om min strävan efter en hållbar livsstil med balans i livet, främst om kost och motion.

Breakfast in my Greenhouse

Tog med mig min frukosttallrik med yoghurt, hallon, klingor, solrosfrön och krossade linfrön till sköna stolen i växthuset idag. Satt en lång stund och bara betraktade all grönska. Tänk, nu börjar det nästa bli så som jag drömde om tidigt i våras, som de inre bilder jag skapade när mannen som bäst arbetade med att få hela huset i våg med underlaget. När jag ivrigt stod bredvid och studsade av förväntan med krukor, plantor och jord i högsta hugg!

Just nu skördar jag:
- Gurka
- Ruccola
- Basilika

Frukt bär:
 -Tomaterna

Blommar gör:
- Sockerärtorna
- Paprikan (snart)
- Krassen (hittade små, små knoppar i den idag)

Växer gör:
- Tomatplantorna som jag skött om åt grannen över midsommarhelgen, de har blivit så stora att dom måste planteras om nu!
- Pumpaplantorna och nu väntar jag bara på att dom ska inta HELA växthuset så att det blir som att krypa in i en grön grotta!

Noterat av NinaSå här skulle alla få fira sina födelsedagar....

Dagen blev precis så bra som jag hade tänkt mig. Strosade runt i Wij trädgårdar, åt en lång lunch ute i solskenet, tog en siesta på filten hos mamma före middagen, åt god middag och blev sedan uppvkatad med tårta, rosor och paket när jag kom hem! Grattis-SMS och meddelanden har strömmat in hela dagen och jag känner mig helnöjd och ett år äldre förståss!

Noterat av NinaOm att fylla år dagarna efter midsommar!

När jag var liten hatade jag verkligen att fylla år i juni. I skolan hyllades alla sommarbarn i klump och någon egen dag att få bli uppmärksammad existerade inte. Det var bara något som skulle göras...liksom på rutin. När väl den egna dagen kom så var det ju semestertider. I bästa fall bestämdes det INTE att familjen skulle resa till Finland
eller upp till husbåten i Öjaren!

När jag blev vuxen njöt jag att kunna fira dagen med släkt och vänner, vin och mat, tårta med jordgubbar, chokladbollar och kaffe! Ofta haf jag gått på semester denna vecka och förberedelserna pågick i flera dagar! Men det är också historia nu! Jag märker att jag allt oftade väljer att fira min födelsedag själv, lyxar till det med att åka bort och blir lite ompysslad själv i stället!

För flera år sedan när barnen var yngre och mannen jobbade borta rymde jag till Hudiksvall, det har jag nog gjort två gånger, tror jag! ett perfekt ställe att fira sin födelsedag på! Förra året åkte jag med pappa till Finland på min egen födelsedag...frivilligt!!! Det var  inte direkt någon lyxtillställning att åka lastbilsfärja från Kapellskär men hela vistelsen i finland blev en jättefin upplevelse!

I morgon fyller jag 45 år, herregud, inte utan att man börja känna sig gammal....i alla fall om man tittar på själva siffran. För övrig ska jag inte klaga. Jo, jag skulle absolut kunna stoppa tiden NU! Jag vet vad jag vill, kan och får...barnen börjar bli stora och det går skapligt på golfen (lite ljug där med det ser bra ut i sammanhanget)!

Eventuella firare av min födelsedag får använda sin fantasi om dom promt vill uppvakta mig, men i morgon behöver ingen besvära sig. Jag tar bästa H på kryckor, med mig och åker på utflykt till Ockelbo, frivilligt igen! Där ska vi sitta och lukta på blommor, äta en härlig lunch, prata massor av tjejstrunt och bara njuta av dagen och Wij trädgårdar. Eftermiddagen kommer vi att tillbringa hos mamma i Axmar där vi bjuds på mat! En perfekt födelsedag hoppas jag att det blir!

Noterat av Nina