Kvällstrött...

Sommartid, klockans stora visare flyttas fram en timme. Jo, så långt är jag med. Det är lite mörkare på morgonen när klockan ringer och så blev det ljusare på kvällen. Trädgårdsmöblerna fram...osv. Men varför är jag så så kvällstrött? Borde jag inte vara pigare på kvällen? Ja, jag blir då inte riktigt klok på det här med sommartid! Mitt i en praktgäsp kommer dottern, klockan närmar sig 21, jag slog percis på TV´n för att slötitta lite. Något jag gör ytterst sällan. (Men mannen satt vid datorn så....)

-Mamma, gör du något speciellt?
- Nä!
- Jag har prov i morgon och skulle behöva diskutera lite, har du tid?

Vilken mamma svarar då; - Lilla gumman, jag är skittrött, fråga pappa!, inte jag i alla fall!

- Okej, svarar jag och hoppas att det är hemkunskapsprov (om jag ska ha en suck)! I vilket ämne?
- SO, om FN!
Å´bingo, jo det är ju min starka sida det, NOT!
- Jaha...okey....
- Vilka uppgifter arbetar FN med som är bra eller mindre bra? Det är VG och MVG frågorna?

Jag inser att jag behöver tid. Ber om en dator, googlar runt lite medans frågorna haglar...snart blir det complete error på min mänskliga hårddisk. Jag hinner knappt sätta mig in i den ena frågan innan den andra kommer...

Om dottern blev speciellt mycket klokare av min hjälp, eller försök till hjälp vet jag inte. Jag fick friska upp mitt minne om FN i alla fall och dotterna har sagt god natt. Det lät som att hon hade det mesta rätt så klart för sig i alla fall och det vete sjutton om om vi hade så ingående undervisning i nian!

Hur som helst står nu påsken som sagt för dörren och det innebär att jag får möjlighet att sova ikapp och komma i fas med klockan igen och då kanske jag blir en hejjare på att diskutera inför prov....

Noterat av Nina


             

Dags att ägga upp sig lite!Påskhelgen står för dörren och bjuder oss på några dagars extra ledighet, ja vi som arbetar vardagar då! Helger bär ofta traditioner och traditioner bär minnen. Några av dessa minnen tänkte jag bjuda på i helgen, när tiden räcker till lite bättre! Som sagt ägg, fisk, majonäs, skinka och en massa annat gott passar mig alldeles utmärkt nu när jag har börja sneglat i listor och recept efter mat med lågt GI. Att gå ner i vikt är självklar ett av huvudmålen. Men jag blir så mycket piggare också och magen mår bra! Så varför inte göra ett ärligt och seriöst försök med GI=GRÄDDE I =)

Noterat av Nina

Lite inredning...

Gör ett försök att bjuda på lite bildprov från vårat senaste inredningsprojekt. Men så var det det där med att få till det på bild. Fy tusan va svårt det är! Men jag är väldigt nöjd med helhetsintrycket i verkligheten alla fall!