Noterat av Nina

Om min strävan efter en hållbar livsstil med balans i livet, främst om kost och motion.

Ett datum att lägga på minnet...

Jag sitter på min kammare med mitt ingefärate, kvällen är sen och det är dags för en stunds reflektion över dagen! Studier i Uppsala, jo, alltid lika spännande och intressant. Lunch i Botaniska trädgården, ingen smakupplevelse men sällskapet och miljön lämnar inget mer att önska!

Störst idag är i alla fall att sonen fått sitt körkort, ja han klarade uppkörningen och kommer att få kortet om några dagar! Jag är så stolt att modershjärtat håller på att spricka. Pappan köpte en tårta så att vi kunde fira ordentligt! Sååå skönt. Nu är det färdigskjutsat och payback-time is here!

Knappt hinner jag svälja den sista biten av körkortstårtan så går det upp för mig att en ny fas i mammalivet precis börjat. Ja, och den har med oro att göra, som så ofta när det gäller barnen. Det finns verkligen inga gränser för en mammas oro över sina ungar och nu handlar det naturligtvis om bilkörandet! Tänk om det händer något? Du kör väl försiktigt? Akta hit och akta dit.....bara att inse, det går aldrig över! Men om han kör som han gjort hittills så ska det nog gå bra och körkortet är till låns så det gäller at hålla händerna på ratten, blicken framåt (och bakåt) och gaspedalen enligt hastighetsbegränsningarna!


Noterat av Nina


Grattis till körkortet älskade son!

(Tar risken att lägga ut en bild på den nya körkortsinnehavaren trots att
det förmodligen inte är populärt!)

Min trädgård i skir grönska och blommning!

Min trädgård får symbolisera mitt eget sinne idag! Här samsas såväl skir grönska som full blom, välplanerad sådd som vilt ogräs....Morsdag, ja det har jag 365 dagar om året så det krävs inte något extra för det! Min egen mor firades redan förra helgen med vin och en trädgårdstidning och svärmor i himlen fick en bukett med liljekonvaler, gökärt, styvmorsviol och blåbärsris!

Noterat av Nina
100 skäl till att det är hälsosamt med kryssningar!


Jag har hört folk som försökt hävdat motsatsen, men det ÄR hälsosamt med kryssningar. På dryga 30 timmar från dörr till dörr finns det minst 100 bevis på att vistelsen ombord och resan till och från förläger livet flera gånger om. Jag ska nu försöka mig på att "lista" några av mina favoritskäl!

1. Maten- vi har ätit massor av hälsosamt...fisk, skaldjur, grovt bröd, grönsaker, omega 3 fetter och antioxidanter överallt, typ!
2. Drycker- de flesta av dryckerna vi har låtit skölja strupen med har sina huvudingredienser från växtriket och är hälsosamma örter/frukter. Vad sägs om humle, mynta, druvor bara för att nämna några...
3. Motion- en hel del motion får man. Väljer man trappen i stället för hissen varje gång man ska byta våning försvinner några kalorier där och dessutom är det bra träning för rumpan. Har man dessutom något att bära från taxfreebutiken bidrar det en del till armstyrkan. Dans i 5 timmar både kräver och ger kondition och blåsor på fötterna!
4. Minnet- får sig också en liten uppdatering för helt plötsligt står det en man och talar om för dej att vi minsan har umgåtts i samma gäng en gång för ca 25 år sen..väntar fortfarande på komma på vet tusan han är!
5. Hälsosamma råd- NÖDvändiga råd har vi fått från några som är uppdaterad med det färskaste från Blossom...alltså visst har man hört att man ska sitta länge länge, men aldrig tidigare HUR LÅNGT!!!
6. Sovmorgon=skönhetssömn- kan man också ha om man beställer lunchbuffe´i stället för frukost!
7. Bacilldödare- i medicinsk syfte tar man nåt´starkt på morgonen så att eventuella baciller från buffén får ett fruktat sällskap!
8. Allsång- att sjunga är ju bra för gemenskapen och glädjen, det vet ju alla som sett på Allsång på Skansen. Jan Johansen hade ledartröjan och en nyfunnen syster från Uppsala den andra hälften av doakören den här kvällen!
9. Energisparande- elektriska hårfönar överflödigt, efter två varv på däck är håret tillräckligt torrt för att det ska duga!
10-100. Alla goda skratt- Det sägs att ett gott skratt förlänger livet och efter MINST 91 god skratt framförallt åt intena skämt som förmodligen ter sig helt obegripliga för den som inte var med just då i det ögonblicket! Om ett gott skratt förlänger livet, ja hur länge kommer man inte att leva då efter den här resan?

Några frågor får man ju med sig hem också, lite att fundera på liksom!

Hur många kryssningar får en köttbulle göra i sträck!
Vad hade hänt om jag inte trampat ihjäl den stackars köttbullen?
Vem fan är Svedlund på Hagmans tak???
Varför fick inte Stig-Helmer följa med?
Hur vet man att det blivit 50 cm?
Hur mycket är det värt att tacka nej till en GT?
Hinner blåsorna på lilltån gå bort och känseln i stortårna komma tillbaka till nästa kryssning?
Är det här bra eller dåligt?

Noterat av Nina