Noterat av Nina

Om min strävan efter en hållbar livsstil med balans i livet, främst om kost och motion.

NU...är det höst!

Välkommen fina, färgglada och sköna spetember. NU är det höst, nu kan också jag gå med på att sommaren är slut. Men det behöver inte betyda att de härliga, varma och soliga dagarna är ett minne blott för detta år.

För några år sedan åkte jag, mannen, "söta fröken" med kompis till Stockholm och bodde på Gustaf av Klint, ni vet vandrarhemsbåten som ligger vid Stadsgårdskajen. Ni som åkt med Birka Paradise kanske känner den mer som "ölbåten". Båten som tjänar ölsugna resenärer som ännu inte fått kliva på den "riktiga" båten....

Hur som helst så var detta i september och det var en helt ljuvlig helg vädermässigt. Sol och värme, vi lånade cyklar och cyklade staden runt i bara shorts. Stannade på små serveringar för att fika eller ta ett glas vin....så mysigt. Nu var inte standarden på boendet så där alldesles strålande...men läget fanns det inget att klaga på!

Å´apropå Birka Paradise så åker jag, "söta fröken" vänninnan Katta och hennes dotter med just Paradiset på en tripp i morgon,  fredag till lördag...inte omöjligt att det blir ett halvhalt på Gustaf af Klint då...

Noterat av Nina

 


Flugsvamp i Axmar by!

Rätt friskt må ja då säga....

Jodå....dagen började med en frisk promenad genom staden...det är en vacker stad vi har. Jag lämnade dock jackan i bilen och 7 grader var i det friskaste laget.

Morgonen började med frukostmöte...inte illa, inte illa. Och efter den promenaden må jag då säga att det kändes lyxigt att sitta med fina kollegor i kommunkoncernen att avnjuta den innan informationen om medarbetarundersökningen som kommunen kommer att dra igång nu.

Enkäter och undersökningar...vilka tankar väcker det hos dig? Jag har förstått att många rynkar på näsan, gärna struntar i dem och så blir deras åsikter kvar i det egna huvudet....Själv är jag djupt passionerad av utvärderingar, enkäter och andra undersökningar som leder till kvalitetssäkring...japp, låter kanske som ett lite udda och konstigt intresse, men så är det....

Noterat av Nina


Staden vaknar...


Den här killen är inte så kräsen med lite frisk morgonluft inte...


...stad i morgonljus!

Huvudbry på morgonkvisten...

Hmm...morgonens stora fundering...cykla eller åka bil? Möten i stan hela dagen, det innebär att jag KAN ta cykeln...men jag ska vara i stan kl. 7.30 redan OCH yr.no lovar regn på eftermiddagen....två faktum som talar MOT cykeln.

Men jag är ju inte gjord av socker heller...hmm..men att cykla hemifrån strax efter 6.30 attraherar mig inte så där jättemycket om sannaingen ska fram.....

Det får helt enkelt på den lösningen som jag praktiserade i våras när jag låg på "topp" i min träning. Jag parkerar vid högskolan och GÅR in till city...det känns som en gyllene medelväg...så får det bli!

Noterat av Nina