Noterat av Nina

Om min strävan efter en hållbar livsstil med balans i livet, främst om kost och motion.

Här om dagen....

Här om månaden gjorde jag garderobsrensning, en rejäl en....har till och med lagt in uppmärksammade "före&efter" bilder här på bloggen från den radikala storstädningen....

Här om dagen var jag på Köpis, en dag för tidigt. Ja, alltså för bokrean. Böckerna låg lydigt inbäddade i skynken och gu nåde den som rörde...Då tröstade jag mig på en klädesbutik med kläder för Henne & Honom i stället.

Det blev en rätt så redig tröst och slutsumman hamnade på nästan fyrsiffrigt...inte alls svårt med dock lite olikt mig. Bland annat så impulshandlade jag hem en beige kavaj. väl hemma provade jag gladeligen min nya kavaj och kommer i samma ögonblick på att jag ju redan har en....någonstans! Raskt så lämnar jag tillbaka impulsköpet och går hem för att ta fram kavajen.

Just det ja....det var ju den där garderobsstädningen....och var är nu kavajen? Inte i klädkammaren...j****r, jag slängde den...så typiskt mig, sååååå typiskt. Jag ser mig själv hålla den beiga manchesterkavajen framför mig och säger för mig själv:-När ska den här gamla trasan bli inne igen? Troligen aldrig, så bort med den!

En liten gnutta hopp tändes, tack och lov har "ingen" varit till Biståndsgruppen på hela vintern...men nej, inte där heller. Nu fanns det ett ställe till att leta på och det är på vinden. Kan jag ha haft en gnutta sans och känsla för vad som tänkas kan bli användbart igen.....

....och jaaaa! Där uppe på vinden, långt ner i en låda full med kläder hittade jag min skrynkliga kavaj som passar så bra till stövlarna jag också fyndade på vinden och den nyinköpta väskan...

Väskan, ja den visade sig vara snyggare än praktisk..men det är en annan historia!

Noterat av Nina


Kavajen med den obligatoriska +45-sjalen ;D


Väskan som man helst ska släpa runt på en bok i A4-format i för att den ska hålla formen och allt, precis allt hamnar i botten.

12.14

Oj, klockan är bara 12.14 och jag har hunnit med att:
-vakna utsövd...
-läst morgontidningen och druckit kaffe
-pluggat lite
-åkt 8,5 km skidor i Högbospåren, samtidig som jag  reflekterade  över gårdagens Melodifestival!
-duschat varmt, väldigt varmt efter att ha blivit halft ihjälfrysen i väntan på mannen (tror inte han hade uppskattat en promenad hem)
-mysa framför brasan (läs bloggat)

och nu ligger en MåBra bredvid mig som förtjänar att bli läst också!

Vad tänkte jag då om gårdagens Melodifestival? Ja, nog var det rätt låtar som gick vidare, det har de båda gemensamt liksa så hade artisterna en till sak gemensamt, det hade startfältets klart fulaste kläder....på tok för stort, gult, fladdrigt och fult.....dessutom går tatueringar fetbort för mig. Men visst jag kan blunda och lyssna, det brukar jag ju göra när jag dansar i alla fall så!

Hoppas ni får en fin söndag, mina vänner....det förtjänar ni!

Noterat av Nina

                              

Mitt nya liv, ett liv med surdegsbröd...eller inte!!!

Ja, hur går det nu med det "nya livet"? Det var ett tag sedan det kom någon rapport om det....på surdegsfronten kan jag meddela att det senaste var att jag:
 
1. Fick en liten intensivkurs av en läsare och f.d granne (eller det är nog hans fru som är läsare) när jag handlade på köpis.
2. Jag försökte få mannen att förstå att han förmodligen skulle lyckas mycket bättre än mig om han försökte....
3. Jag frågade på Konditori Madame om dom sålde surdegsbröd.

Å´så här lyder resultatet på ovanstående händelser....

1. Den f.d grannen erbjöd mig även färdig grunddeg, vilket jag avböjde eftersom jag är en kvinna som väldigt gärna "vill själv".....dessutom befinner jag mig i ett stadium där det skulle vara ett nederlag att få färdig deg för att lyckas! Så tack för omtanken, men nej tack till degen! (...den här gången...men jag vet var du bor!)
2. Mannen tittade mig djupt i ögonen, kom närmare, lade sin hand på min panna och frågade: Har du feber Nina Larsson?
3. Surdegsbröd säljs bara på torsdagar och fredagar! 

Som ni förstår så ligger produktionen av surdegsbröd i det Larssonska hemmet nere just nu...jag vilar mig i form skulle man kunna säga!


Noterat av Nina


                       
                      Det är alltså så här jäst surdegsbröd ser ut!
                                 (Lånad bild...vad annars?)