Lite nytt av det gröna...

Det blev lite nytt grönt i krukorna igår. Det fanns dock inte så mycket att välja på och jag prioriterade en fika med Heidi i ställeet för att ränna runt och leta blommor. Ett bra val, tycker jag!

Just nu är jag väldigt sugen att göra lite förändringar på inredningsfronten här hemma, men den där riktiga inspirationen som krävs har inte riktigt infunnit sig ännu. Medans jag väntar på den så bjuder jag på några blombilder....

Ja, just ja, en ny tidning, ni vet den som har Allt i hemmet, ramlade ner i lådan idag, härligt....lite inspiration som på beställning!

Noterat av NinaSurdegsbröd

Idag har jag satt en deg, en surbrödsdeg! Så nu återstår bra att se vad som händer...alltså från deg till smörgås! JAg har funderat på att sätta en deg från grunden ett tag. Anledningarna är två, dels har jag svårt för mjukt bröd bakat på jäst och är det dessutom en massa socker tillsatt så blir det ingen trevlig effekt på magen =( Anledninge nummer två är att surdegsbröd sägs innehålla lägre GI vilket är bra om man strävar efter lite viktkoll.

Att hitta ett reccept på nätet var ingen konst alls, att däremot VÄLJA ett av dem visade sig vara en konst i sig. Jag konstaterade efter lite läsning att man får nog prova sig fram och hitta sin egen modell. Jag började i alla fall med 1 ½ dl ljummet vatten, en tsk honung och 1½ dl grovt rågmjöl. Nu ska degen "leva" i en glasburk i kylskåpet och matas varje dag....

Noterat av Nina


Här är min nya hobby....

Idag åkte laggen på igen...

Oj, va det bliv sportigt igår och vilken match Brynäspojkarna bjöd på i Läkerol arena. Faktiskt hade jag fokus på HELA matchen också och hörde alla fyra ribb/stolpskotten som Stisse skrev om i sin krönika. HAr ni inte läst hans krönikor i GD så tycker jag faktiskt att ni ska göra det. Han kan till och med få en glad amatör att bli engagerad och intresserad.

Nu ljög jag lite förresten...jag hade inte blicken i fokus på matchen hela tiden. På slutet, vid straffarna var det så spännande att jag höll för både ögon och öron...det var ohyggligt och onödigt spännande där ett tag. Men ett stor grattis till 2 välförtjänta poäng...som faktiskt borde vara 3.

Denna dag bjöd även den på perfekt skidväder och bortsett från att det låg mycket nerblåsta barr och kvistar i spåret var det näst intill perfekt. Idag åkte jag inte vilse heller och bara en sån sak =). Dessvärre tyckte jag att rundan på ca 5.5 km blev aningen för kort. Mer krut har gumman att ta av än så!

Idag fotade jag kartan också, så att vi kan ta ut nya turer till nästa gång vi kommer upp till Högbo, om det nu syns så är det den "gröna" linjen som var gårdagens tilltänkta och den röda är den tur det kändes som att jag åkte....ja, ni ser själva.

Noterat av Nina


nåja...sådär syns det nog...Jag är lite kartnörd och gillar att läsa och följa karta...men det här är inte en karta som tillhör kategori lättläst, inte!