Noterat av Nina

Om min strävan efter en hållbar livsstil med balans i livet, främst om kost och motion.

Ciao Italia...


Ja, nu är det bara timmar kvar till bussen hämtar upp oss förväntansfulla pedagoger....närmare bestämt klockan 2.45 i natt. Någon flyg-, buss- och tågresa senare ska vi befinna oss på hotellet i Albenga i Ligurien. Blomsterrivieran i Italien.

Våra 5 dagar i Ligurien kommer att innehålla tid för förberedelser av besöket på förskolan och skolan i carcare, reflektion, sammanfatting och planering av ett fortsatt samarbete med kollegor i Italien och verksamheten här hemma.

Självklart förväntar jag mig också att kunna njuta av den Italienska kulturen och klimatet i massor...ja, menar vad slår en äkta italensk pizza och ett glas rött (naturligtvis Italienskt), vågskvalp, solbad och alla vackra byggnader...

Ha det så bra alla ni här hemma för det ska vi ha!

Noterat av Nina

Yes....

Yes, nu känns det bara så j***a bra! Jag överlevde redovisningen och ventileringen av min utvärderingsrapport och därmed avslutande uppgift för 1 ½ års studier i Uppsala. Det hade i och för sig känts ännu bättre om jag tagit rätt powerpointpresentation med mig till min redovisning......men va tusan...allt kan väl inte gå på räls!

Från och med måndag jobbar jag härmed heltid igen och börjar första veckan med jobb i Italien...det känns väl sådär...alltså sådär helt fantastiskt, "nypmigiarmenhärligt" och det känner jag mig värd nu!

Grattis Nina och grattis till alla mina fina kurskamrater från detta avlånga land. Ni har verkligen tillfört under dessa tre terminer. Vilka härliga pedagogiska ledare det finns i vårat land. Hoppas att alla våra chefer och andra maktahavare kommer att ta tillvara all denna kompetens.

Noterat av Nina

Gör ett nytt försök...

Ja, gårdagens planer gick ju inte direkt i lås. Nu blev det ganska snart en bra dag av den också och idag gör jag då ett nytt försök. Jag känner mig inte alls så orolig för ventileringen idag som jag känt tidigare. Ventileringen är ju liksom till för att jag ska få lite nya infallsvinklar på mitt  arbete som möjliggör förtydligande ändringar. Så jag känner mig lugn...hittills! Men ta pulsen på mig i lunchtid och skänk mig gärna en extra tanke runt 13...för då gäller det att ha lite koll på vad jag pratar om och att tekniken är på min sida!

Noterat av NinaOch tack snälla solen för att du lyser så fint på alla idag =)