Noterat av Nina

Om min strävan efter en hållbar livsstil med balans i livet, främst om kost och motion.

Kura under en filt...

Trots 8-gradig värme den sista november så fryser jag, är trött och allmänt huttrig och buttrig sådär. Skulle bara vilja kura in mig under en filt på soffan, lyssna på brasan som sprakar och slöglo på tv. Vad hindrar mig från att göra det egentligen? Barnen är stora, mannen är på annan ort (som om det skulle spela någon roll i sammanhanget) och jag har inga tider att passa.

Jag vet med andra ord att jag har ett val, det är helt ok, ingen kommer att klandra mig, tvärt om, det skulle förmodligen betraktas som helt mänskligt om jag valde att "säla" på soffan.... 

Men nu är det ju det här med behovet av frisk luft, kroppens behov av rörelse för musklernas och benstommens uppbyggnad, för att inte tala om förbränningen och så naturligtvis känslan. Den där underbara känslan av välbefinnande EFTER ett gympapass eller en PW.

Och jag tänker att efter den mustiga laxsoppan har jag fått upp såväl värme som motivation till en PW på byn och så hinner jag säkerligen med en lååång härlig stund på soffan, under filten också....eller vad tror ni?

Japp, det funkade idag också...att skriva på mig den positiva känslan! Så det är väl bara att sörpla i sig soppan, dra på sig reflexvästen och ta den långa vägen till soffmyset ikväll också!

Noterat av Nina

Il Divo

Japp, då börjar vi fylla kalendern inför våren också. Globen och de skönsjungande italienska pojkarna i Il Divo kommer att stå i fokus i slutet av mars. Å´viss kan man väl stå ut med det. En helg med massor att "tjejmys" att se fram mot!

Noterat av Nina

Tantsnusk...

Jag och en kompis roar oss ibland med att skicka och berätta roliga historier för varandra och det gör absolut inget om det skulle råka bli en fräckis. Ju snuskigare desto bättre, eller rättare sagt fräckare.....den får inte vara råsnuskig eller råfräck...men gärna lite så där tantsnuskig.

På facebook dyker det upp nya historier varjer dag, som vänner kopierar in i sina statusar. Jag inspireras gärna av dessa och sen så ska jag koma ihåg den och leverera den med själva poängen kvar. Ofta går det bra, ibland inte alls. Men jag inbillar i alla fall mig att det är lite lagom bra träning för hjärnan så här när man börjar gå in i "tantåldern" med hela sin kraft.

Mitt mål är att bli en pantertant, en tant som vet vad hon vill men ändå har en öppen famn för den som behöver det. Jag vill kunna pegga upp bollen på tee när jag är 75 år och svinga iväg den upp på green, göra långa sköna och spännande resor runt i vida världen och kanske ha en liten stuga vid vattnet att påta vid när jag är på min ålders höst.

Kanske sitta där på "hemmet" och berätta fräckisar ( och hålla hjärnan i trim) för mina vänner.....men just nu undrar jag vad som rörde sig i mitt huvud för att just detta inlägg skulle kunna skapas ha ha.....Bjuder på ett smakprov på "Ninahumor" här nedan!

Noterat av NinaEn gammal gumma kom släpande på två svarta sopsäckar, en i var hand.
Det var ett litet hål i en av säckarna och en hundralapp kom utfarande. Detta observerades av en poliskonstapel som hejdade gumman och frågade vad som stod på.

-Tack snälla konstapeln, sa gumman. Hela säcken är full med hundralappar men tro inte att jag stulit dem. Jag bor precis vid fotbollsplanen och karlarna brukar kissa i min trädgård när det är match. Då står jag där på lur med en rejäl häcksax och säger:

-Hundra kronor, annars klipper jag av den.

-Det var ingen dum idé, skrattade konstapeln. Är det hundralappar i den andra svarta säcken också?

-Nej, det är ju inte alla som betalar...