Noterat av Nina

Om min strävan efter en hållbar livsstil med balans i livet, främst om kost och motion.

Någonstans i Sverige...

Vecka 44 har under många, många år inneburit skollov med hemmavarande barn i vår familj. Eller rättare sagt nattvakna barn. Vilket jag har lite (läs mycket) svårt för. Det stör helt enkelt min nattsömn. Jag vill ha tyst när jag sover....om lampan lyser rakt in i ögonen spelar ingen roll bara det är TYST.

I år är inte vecka 44 som den brukar. Äldsta har börjat jobba, mannen snarkar i Falun i veckorna och dotra har tagit värvning på höstlovet. Japp, ni läste rätt!

I nästan samma andetag som jag skriver värsta kritiska inlägget om hemvärnet som skjuter skiten ur oss Valbyggare så sitter den 17-årige dottern i huset och ÖNSKAR att få gå med i detsamma. Så i morse var det uppstigning, sängbäddning och uppställning på gamla I 14. Det var inte igår man var där inte. Senast jag skjutsade någon dit var ju mannen som gjorde sin militärtjänstgöring där som 19-åring....å´det var ju några år sedan.

Så hennes lov blir alltså minst sagt annorlunda. I stället för vakna nätter framför tv och dator blir det nu nätter på logementet och ute i fält i tält i Marma. Inga shoppingpåsar från Köpis att bära hem. Nä, i stället blir det till att packa ryggsäcken och bege sig ut till skogs. Fika med kompisar på stan ersätts med ärtsoppa från "snuskburken"... 

Annorlunda och skoj på samma gång, kan jag tänka mig och det ska bli väldigt intressant att höra vad hon har att säga om livet i skogen, första veckan i november, när hon kommer hem. Men fram tills dess får vi leva i en något reducerad familj, jag och sonen. Men det gör det samman för hon är min soldat....någonstans i Sverige!

Noterat av Nina

En del av mitt hjärta....

Vaknar med en stark känsla av att det saknas något i kroppen...typ en timmes sömn! Nu tillhör jag en sällsam skara människor som lever i total avsaknad av logiskt tänkande när det gäller det här med sommar- och vintertid. Har min klocka ringt (och snoozat) en timme "tidigare eller senare" idag? Jag tror det är en timme tidigare i alla fall, det känns i alla fall så.

Dessutom låg jag och kikade på "Så mycket bättre" alldeles för länge i går kväll! Så i kväll får det bli "mars pannkaka i säng" mycket tidigare....

"Så mycket bättre då"....var det så mycket bättre...ja och nej. Lena Ph som har varit helgens huvudperson i mitt liv imponerade inte på mig. Kanske var jag påverkad av tidningarnas (journalisternas) omdöme. Visst var Lalehs tolkning kanske finast, men Wiehes tolkning gick inte heller av för hackor. Förresten så tyckte jag att Mikael Wiehes leende och glada miner höjde programmet ett snäpp över lag, vilken sköning.

E-typen måste väl ta och rycka upp sig i kragen också....jag, menar en artist i hans kaliber, med den erfarenheten han har måste väl kunna ta sig an uppgiften där, utan att vara så där skitnervös. Ibland funderade jag verkligen vad han var ute efter...när han hela tiden förminskade sig själv....eller också var det helt enkelt äkta?

Hur som helst så känner jag att tiden måste få utvisa om det var så mycket bättre....konceptet är kanonbra och underhållningsvärdet högt....så mycket bättre än många andra program!

Ja, annars då..jo, jag väntar ju på snö jag och såg att Högbo fått stänga sitt konstsnöspår för att det är för varmt. Sol och plusgrader utlovas idag så vinterjackor och skor får vänta ännu ett tag....

Noterat av Nina


Gårdagens gäst i fokus har då i alla fall aldrig gjort mig besviken.
Det här är en av mina favoritlåtar a lá Ledin...lyssna och njut!

Rent fysiskt...

Helgen, söndagen, kvällen avslutades med ett gympapass. Precis som det brukar göra. Skillnaden ikväll mot i tisdags, då när det gick så sjukt bra, var helt enkelt att det INTE gick sjukt bra. Alltså jag var där, rent fysiskt och kroppen rörde på sig...i takt också, men inte så intensivt och kraftfullt som den egentligen borde kunna....OM inte tankarna och sinnet hade varit kvar här....


i ett sovrum jag absolut kan vänja mig vid att bo i...


..med den här utiskten över Stureplan...


Promenderandes efter Strandvägen....


...med några shoppingkassar i händerna...


och en så här i magen!


Nynnandes på någon av Lena Ph´s låtar...Kärleken är evig...
......nannannannann...

Noterat av Nina