Noterat av Nina

Om min strävan efter en hållbar livsstil med balans i livet, främst om kost och motion.

Slutet gott....

Slutet gott, allting gott.... Ett riktigt fint nyårsfirande önskar jag Er alla.

I morgon tar vi tag i det nya året, men ikväll summerar vi, blickar tillbaka på 2012 och vakar in det nya året, 2013!

Noterar av Nina

"Fulväder"

God morgon i stugorna! Ligger ni kvar i sängen, eller kanske sitter ni med morgontidningen? Någon kanske förbereder kvällens middag. Lite exrtra gott så här på årets sista afton, för att riktigt fira in det nya fina, ännu orörda året. 
 
Säkert sitter någon som jag och förfasar sig över vädret. Inte julvädret utan FULVÄDRET. Jag vill INTE ha plusgrader nu. Dessa små, tillsynes oskyldiga grader ställer till det med alla fina skidspår och landskapet som var så vitt och vackert blir fult och smutsigt. Jag vill inte att det ska ske. Inte än, inte i december. Det är supermysigt i mars, men inte i december.
 
Ingen hör min klagan, i alla fall inte någon som kan påverka vädrets makter. Jag klagar inte ofta över vädret, det gör jag inte. Men nu blir jag så ledsen med tanke på just skidspåret.
 
Men nåväl, har man inte värre saker att gnälla och förfasa sig över så får man ändå konstatera att man lever ett rätt hyggligt liv, trots allt. Så då så, du slutar jag väl gnälla över det och konstaterar att jag har ett par rätt bra kängor att promenera i. Idag får den bli ett motionspass i just de kängorna. För att liksom hålla igång människomaskinen.
 
Igår fick "maskinen" jobba på Torpet. Jädrar i min låda vilket arbetspass det blev och vi kände oss mer än nöjd när vi satte punkt för den arbetsdagen. Många timmar har det blivit och fler ska det bli innan det är klart.
 
Men dagens alla timmar ska ägnas åt att njuta av den sista dagen på året. I natt vänder vi blad.....till 2013, ännu ett "oskrivet" år står för dörren.
 
Noterat av Nina
 

Ring, klocka ring....

 
Ring, klocka ring, ring in det nya och ring ut det gamla i årets första, skälfvande minut....ja, så här i elfte timmen på år 2012 kostar jag på mig en tillbakablick. Jag tror nämligen att det finns en vits med att blicka tillbaka innan jag går vidare. Tid för reflektion är viktigt för det själsliga välbefinnandet. Annars kan det bli svårt att känna sig nöjd och tillfreds. Jag känner mig ofta nöjd och tillfreds med min tillvaro. Kanske för att jag är bra på att just blicka tillbaka.
 
Året 2012 var året jag lovade mig själv att fortsätta min strävan efter balans i livet och det känner jag att jag lyckats hyggligt med, i år igen. 
 
Året 2012 var året jag körde min första skidtävling och det var inte vilken tävling som helst, det var nog ta mig tusan Sveriges största....för tjejer, eller i alla fall den med flest deltagare och som jag gjorde det. Nu hade jag inget att jämföra med men jag hade tippat att det skulle ta ca 4 timmar att klämma lagg i 3 mil, men jag gjorde det på mindre än 3 timmar och jag är sjukt stolt över den prestationen i Tjejvasan.
 
Året 2012 fyllde "söta fröken" 18 år och med det hade jag inte några "småbarn" längre. Eller rättare sagt, båda mina barn var numer myndiga. Med det ska jag inte säga att de är oberoende av sina föräldrar. Men dock vuxna nog att ta ansvar för sina handlingar i ett mycket större perspektiv.
 
Året 2012 var året jag spelade på tok för lite golf. Det är något jag i efterhand ångrar. Eller ångrar och ångrar...med facit i hand skulle vi ha kunnat spela mer och det tror jag att vi bara skulle ha mått bra av.
 
Året 2012 ägnade vi väldigt mycket tid till Torpet, av naturliga skäl. Delprojekt 1 blev klart och delprojekt 2 blev påbörjat....Som sagt, mycket tid och många val.....Ett projekt som kom något överraskande och gjorde att vi fick ändra kompassriktning rätt duktigt i vårt liv. 
 
Året 2012 fick jag efter många års medveten strävan en fast anställning efter ett drygt år i ett vikariat. Jag har nu ett av Sveriges roligaste arbeten och har den äran att ha väldigt kompetenta, ambitiösa och roliga människor runt mig på vardagarna.  Här känner jag en enorm tryggehet och har fömånen att lära mig nya saker varje dag. Det är en av mina drivklrafter i arbetet. Dessutom har jag i år emottagit en gåva från arbetsgivaren för mina 25 strävsamma år med samma arbetsgivare.
 
Året 2012 har det blivit en och annan resa. Två gånger till Turkiet en gång med dottern och ett gäng träningssugna damer och en gång med mannen i mitt liv, några gånger till den kungliga huvudstaden, till Värmland, den årliga resan till Sälen med bästa brudarna och så självklart till Hudiksvall till "storasyster". Kryssningar till Åland har det som sagt också blivit...jorå, både den "lilla" och den "stora" har fått varit med på färden!
 
Året 2012 läste jag min första självbiografi. Den var undertecknad Zlatan och innehöll på tok för mycket fotboll och för lite kärlek...hm..ja, alltså kärlek mellan två människor. Ofta mellan man och kvinna, men inte nödvändigtvis....Kärlek mellan människor helt enkelt, utan en massa idrottsredskap och resultat i form av siffror i fokus.
 
Året 2012 var året då jag fann wordfeud och yatzy på nätet, s**tkul men allt för tidskrävande och asocialt för umgänget IRL.....bra eller dåligt. Men tänk om jag satsat den tiden i motion och träning, då ni hade jag varit Sveriges mest vältränade donna....något att ta tag i år 2013 kanske? 
 
Året 2012 summerar jag som ett fint år. Ett år med realtivt god balans. Ett år vars strävan efter "balans" gärna får följa med in i 2013....
 
Ring, klocka ring....ring in det nya och ring ut det gamla i årets första, skälfvande minut....med det vill jag önska dig ett gott slut...
 
Noterat av Nina