Min vinter...

Vinterns sista dag och även jag börjar ge med mig...okej då, våren ÄR på väg. En dag som detta är det svårt att förneka just detta faktum. Jag har ju på förekommen anledning hållt kvar vintern med näbbar och klor.

Hur har då min vintern varit om jag kikar i backspegeln? Jo, då, den har varit väldigt trevlig på flera sätt och vis...trots den låååånga väntan på snö och skidspår att träna skidåkning i.

Men om jag å´andra sidan ser på snöbristen i förhållande till väglaget och pendlandet till stadsdelen vid havet, det vill säga på andra sidan om staden. Ja, då måste jag ju konstatera att det har varit en riktigt bra vinter.

Min vinter, det vill säga december, januari och februari och om man bortser från vädret, har varit toppen. Ett par kryssningar har det blivit, en tripp till Falun för lite hotellmys (och skidåkning) kan jag lägga till historien. Dessutom har den inneburit många nya spännande utmaningar rent arbetsmässigt. 

Men den bästa och absolut största upplevelsen har varit min första start i "Tjejvasan". Något jag har "laddat" för ett helt år och som blev mer fantastiskt än vad jag hade kunna föreställa mig. Såväl form som förutsättningsmässigt var på topp. Det kommer att bli svårtoppat, skulle man kunna säga!

Som sagt, nu knackar våren på dörren. Några vårblommor är inhandlade idag. Inbetalningskort till TVÅ golfklubbar har ramlat ner i postlådan, vårens traditiononella Sälenresa med bästa brudarna närmar sig, gatan tinar fram, skatorna försöker ihärdigt bygga bo på vår gård och vårfäglarna kvittrar....jo, visst är det våren!

Noterat av Nina


Kvällarna blir allt längre....

Vad har denna dag att bjuda på tro?

Tisdag den 28 februari...den sista vintermånaden lider bokstavligen mot sitt slut. Bara att inse oavsett om jag gärna håller kvar vintern eller inte. I söndags "premiärdrack" vi första kaffekoppen på uterummet. Efter en stund kunde jag naturligtvis inte hålla mig. Började blocka bort adventsgranar, sopa golv och damma av bord...tänkte att det skulle nog vara mysigt med några vårlökar i en fin kruka.

Nu när Tjejvasan börjat "sjunka in" så höjer jag blicken mot vårens händelser. Inte många veckor kvar innan jag styr kosan mot Stockholm  tillsammans med fina kollegor. Där ska avnjutas musik och sång från sjönsjungande unga män (Il Divo) och sovas på hotell. Härligt att ha något att se fram mot igen!

Men nu har vi en alldeles fin och ny dag som ska avnjutas. Delvis på jobbet i "stadsdelen vid havet" och delvis hemma.....undrar vad den har att bjuda på?

Noterat av Nina