Noterat av Nina

Om min strävan efter en hållbar livsstil med balans i livet, främst om kost och motion.

Det ljusnar....

31 januari, några riktigt kalla vinterdagar bakom oss och förhoppningsvis några framför oss ännu. Men idag gjorde jag dock en upptäckt på väg hem från jobbet....det ljusnar....dagarna blir längre och möjligheten till att få några minuter mer av det nyttiga solljuset gör mig piggare, bara det!

Det är inte bara dagarna klarnar. Det klarnar i skallen också, lite för varje dag som går. Det är otroligt mycket att sätta sig in i och bli förtrogen med, fortfarande i jobbet. Det gäller att inte bara göra det utan att veta hur, när, varför och för vem och dessutom komma ihåg allt till nästa gång samma arbetsuppgift ska genomföras. För varje dag som går blir jag glad över mina nyvunna erfarenheter och känner stor ödmjukhet inför alla fina människor som omger mig och stöttar mig. Mycket stöd och lärande i en god balans.....som sagt, det ljusnar!

Noterat av Nina


Du är vad du äter....

Nä, nu måste något göras. Något radikalt. Det radikala som ska ske handlar om matvanor. På senaste tiden har det blivit lite si och så med det. Eller rättare sagt, jag har haft alldeles för "goda" vanor, alldeles för ofta!

Tränat har jag gjort så jag känner mig nöjd. Ibland så till den milda grad att jag knappt kunna röra mig. Å´apropå det så så tipsade snälla vännen Pia om några klipp på You Tube igår. Klippen var från Valbo Gym & Fitness prova på dag. Och det var just efter den som det blev lite för häftigt för rörelesapparaten.

Kruxet med att öka på träningen är att man blir hungrigare. Knappast svår matematik för den som begriper. Det svåra ligger i att stoppa i sig "rätt" föda eftersom det fortfarande finns ett behov för kroppen att få en balanserad kost för att inte kärlekshandtag och diverse andra "handtag" ska föröka sig och frodas på både det ena och det andra stället på kroppen.

Så nu blir det skärpning! Ner på 0 (nja, inte riktigt då), men tre dagars sträng och kontrollerad diet ska i alla fall dra in på stora portioner och småätande mellan måltiderna. Jag väljer att se det som ett startskott, inget livslångt. Ja, men då kör vi då!

Noterat av Nina

Paradiset

Var ligger egentligen Paradiset? Visserligen finns det en båt, som för oss kryssningsnördar har Parsdiset som andranamn. Men när man efter en tur på just Paradiset hamnar hemma i sköna soffan så tänkar jag att nu, nu är jag i paradiset.

After en låååång och skön nattsömn tittar jag ut och ser hur solen lyser från en klarblå himmel i det vintervita landskapen och tänker...Jag måste ut i detta paradis!

Var ligger då egentligen paradiset? Finns det verkligen en plats som kan kallas för paradiset? Nej, jag tror inte det! Jag tror att "Paradiset" är ett tillstånd!

Ett tillstånd av välbefinnande och nöjdhet, helt enkelt!

Noterat av Nina