Noterat av Nina

Om min strävan efter en hållbar livsstil med balans i livet, främst om kost och motion.

Larssons laborationer levererar?

m
 
Ja, men jag fortsätter väl att trötta ut er med min "mat & motions-terror" när jag ändå är på gång! Vet ni att bloggen fungerar som en jäkla bra drivkraft förresten? Jo, för om jag SKRIVER att jag ska göra en massa saker (läs: motion och hälsosam mat) så GÖR jag faktisk det också och du, ja du, du väljer ju faktiskt själv vad du vill läsa.
 
Idag provade jag i alla fall dinkelplättar- laboration 3.....uteslöt ett ägg och tillsatte 1 msk hackade valnötter (från gårdagens recept). Det blev en lite mindre portion och det passade mig bättre och det var lika gott. 
 
När det gäller motionen så fick jag till både stavgång OCH gympa på Åbyvallen igår. Så en liten lagom skön träningsvärk har faktiskt smygit sig på så smått. 
 
Gårdagens utmaning var helt klart kortspelskvällen med erbjudande om snacks och jästa, passerade blåa druvor. Men jag lyckades faktsikt (kors i taket) hålla mig till en rimlig mängd av paradisets (Lindgrens) lockelser....men jag avstod inte helt. Dit har jag inte kommit ännu. 
 
Jag är fortfarande väldigt bra på att förklä mina snacks-vin-godisfrestelser i att jag "unnar mig". Jag är värd detta för att jag har motionerat-städat-jobbat sååå hårt idag. Men detta "unnande" leder ju bara till njutning på kort sikt. För när jag kommer till garderoben sen, ja då kommer det surt efter.....Nu tänkte jag i alla fall vända på steken och "unna mig" nyttigheter, mer motion och hitta andra frestelser.
 
Börjar redan ikväll med lite ögon- och örongodis......BROLLE på ÖN i Hedesunda *MUMS*....det ÄR jag VÄRD!
 
Noterat av Nina
 
 

Dinkelplättar a´ la Nina

 
Jag fick för några dagar sedan ett recept på dinkelplättar som skulle inmundigas till frukost tillsammans med bär från trädgården. Som inbiten "grötäterska" blev min förtjusning "sådär" över plättarna...men skam den som ger sig...
 
Plättskapelsen är ett led i mitt "nyalivförhundrafemtiotrettonde" gången. Jag behöver lite utmaningar, lite nytt att krydda min mat- och motionstillvaro med för att få lite skjuts på förbränningen och motivationen till densamma.
 
Märkligt, jag tycker mest vi har klagat på den svenska sommaren, men nog f*n har det funnits "vin- och grillkvällar" så att byxorna har blivit för trånga....tänk att flytande kalorier kan bli så fasta på både det ena och andra stället, märkligt fenomen. Begriper verkligen ingenting...men då har kemi aldrig varit mitt ämne i skolan heller!
 
Åter till mina plättar nu då....I går kväll fick jag ta del av ännu ett recept på dinkelplättar och i morse blandade jag dessa två recept och faktiskt så blev det rätt okej måste jag erkänna. Mätt blev jag också och jag stod mig riktigt bra under förmiddagens stavgång. Delar med mig av mitt recept här och nu.....
 
1. Börja med att micra ca 1 dl dinkelgryn med ca 2 dl vatten i 2 minuter. Låt kallna. (jag har dinkelgryn som det är krossade linfrön i redan.)
2. Blanda i en nypa salt, 2 ägg och en halv skivad banan i "gröten". Rör om.
3. Stek plättarna på båda sidorna tills de fått fin färg och du bedömmer att de är färdiga....
4. Serveras med bär från frysen, skogen eller trädgården. Tror inte magen märker någon större skillnad. Ett halvt glas sojamjölk satt inte helt fel till, kan jag säga!
 
Noterat av Nina
 

Bryggmys....

Igår kväll var det helt underbart ute. Helt enkelt en kväll att ta vara på. Så här i semestertider kan jag tycka att det blir lite svårt med matfantasin ibland och kan man inte hitta på något spännande middag kan man ju i alla fall variera platsen för den..... Sagt och gjort, med lite gott att dricka i cykelväskan drog vi iväg till Coop och plockade ihop varsin sallad. Sen åkte vi upp till ån och satte oss på bryggan och njöt av såväl middagen, sällskapet som utsikten.... Helt enkelt ett bra tips för dej som liksom mig inte alltid har lust att gå på restaurang för att slippa laga mat! Noterat av Nina