Kusinträff...

 
Igår när jag vaknade hade jag ingen aning, ingen aning om att jag några timmar senare skulle höra min egen röst säga: Pappa, om du vill att jag följer med dig till Stockholm på din brors minnesstund så gör jag det!
 
Pappa tittade på mig, frågade om jag skämtade eller menade allvar. Klart jag menar allvar! Sagt och gjort. Vi rustade oss för en tripp till den kungiga hufvudstaden, eller rättare sagt Älta, strax söder om. 
 
Hela vägen mot Stockholm regnade det, men väl framme sprack molnen upp och solen kom fram. Det blev en fin stund i trädgården med kusiner och faster från Stockholm och farbror och kusin från Toronto. Jag är glad för detta spontana infall a la bästa Smolskystil.
 
Men nu är jag hemma igen, denna sista junidag år 2012 och banne mig, är det inte sommaren som är på väg att träda in på allvar nu.....och min förhoppning är att vi, mina kusiner och jag kommer att få tillfälle att mötas under andra omständiheter framledes. Det är ju ta mig tusan inte mer än ett par timmar mellan oss.
 
Noterat av Nina
 

Naket i år igen.....

Ja, då var jag igång igen då.....läsare lägger in sina sommarbilder på GD´s hemsida. En jury utser ett antal finalister och vinnaren får en kamera. Tvåan får tre trisslotter. Förra året var det ingen vinst på dom, det vet jag för jag blev just tvåa. 
 
I år ska jag ha en kamera. Kaxig inställning, jovars. Men hur ska jag annars kunna ta hem det? Under gårdagskvällens dans på Laduholmen i Forsbacka fick jag "syn" på mitt första bidrag. Det gäller att hitta ett motiv som är lagom arrangerat. Allt för arrangerat avslöjas direkt av betraktaren. 
 
Efter att ha fångat mitt motiv gick jag fram till personen som figurerade som blickpunkt och frågade om det var okey med bilden. (Mycket viktigt för mig rent fotoetiskt!) Jag fick ett OK och nu ligger den halv- nästan helnakna mannen ute på nätet (innan han ångrar sig). 
 
Förra årets "badbrudar" kan kanske gå säkra i år. Jag måste ju hitta nya motiv, men man vet aldrig...ingen går riktigt säker för skapandet av mina bilder. Men ni kan vara lugna. Ingen bild publiceras som sagt utan tillstånd och när det ska röstas räknar jag med alla förståss.
 
Noterat av Nina
 
Förra årets tvåa....

Vilken kväll....

 
Vilken kväll det blev. Visserligen lite småkyligt, men solen gick ner så vackert och det var i det närmaste vindstilla. Vi befann oss på dans på Laduholmen i Forsbacka och svängde våra lurviga till fina Black Jack. 
Det var min första sommarkväll på Ladis men dafinitivt inte den sista, Det här gör vi om, eller hur tjejer?
 
Noterat av Nina