Knörvlar.....

Jag hamnade i tvättstugan en sväng på kvällskvisten. Kan tycka att det är rätt rofyllt och trevligt att vika lite tvätt och få ordning och reda där. OM, om inte alla dessa j***a strumpor fanns. Strumpor MED skaft (eller vad det heter) är tillräckligt dryga för att hantera. Med så kommer dessa s***ns, s**tstrumpor UTAN skaft. Ni vet sådana som passar till bara ben. Jovars, snyggt kan jag hålla med om. Men när det kommer till tvättningen så får jag snudd på ångest när dessa knörvlar till strumpor ska rätas ut, hängas i torkskåpet (nä, torktumlare finns inte i vår tvättstuga) och sedan paras ihop.
Medans jag stod där väcktes hondjävulens liv och lustar i mig och jag planerar en kup. Jag ska lägga alla strumpor i en och samma korg/hink/låda så får samtliga bortskämda familjemedlemmar inklusive jag själv passa ihop kvörvlarna efter önskad storlek och färg....Japp, så får det bli!
Noterat av Nina

Rondeller

På väg till arbetet i "stadsdelen vid havet" passerar jag en hel hög med rondeller. Innan jag kommit ur Valbo är jag uppe i tre. Två av alla rondellerna är under uppbyggnad. Den ena, vid Utmarksvägen var det reportage om i GD idag. Jag är faktiskt väldigt imponerad av hur logistiken med bilar, bussar och lastbilar har planerats under dessa byggen. Jag menar, det är ju näst intill Gävles mest trafikerade korsningar som förärats med cirkulationsplatser. Redan under byggstarten flöt trafiken på bättre än när det var "vanliga" korsningar.
Inte nog med att de är funktionella, våra nya rondeller. Dom är snygga också. Just nu smyckas dem med växter. Vid södra infartern byggs ett landskap med en damm, eller något liknande. (Känns sådär att stanna för att kika närmare!)  Vid Utmarken pryds den med järnvägsskenor och gamla tåghjul. Snyggt, estetiskt och genomtänkt? Jo, abslolut! Min känsla är i alla fall att dessa rondeller INTE kommer att väcka samma känslor som rondellen vid Gustavsbro, ni vet den med den rosa militärbilen som står med fronten ner i backen och den vid norra infarten...också den en rosa skapelse av sällan skådat slag!
Nåväl, rondellkonst i all ära. Smaken är som baken och så kommer det att fortsätta att vara. Jag klurar på när jag som chaufför ska riktigt hinna njuta av konsten samtidigt som jag kör. För faktiskt tänker jag att dessa konstverk och kreationer tar en del uppmärksamhet från själva körandet. Men det kanske bara är jag det, som är så nyfiken!
Noterat av Nina

Bedrövligt var ordet.....

Ack så bedrövligt det blev på motionsfronten idag. Inte likt mig och inte bra.....eller kanske det var bra? Kanske behövde jag en vilodag så här mitt i veckan! Och vid närmare eftertanke så har jag faktiskt promenerat idag, dryga halvtimmen i rask takt tillsammans med en hurtig medarbetare.
Kvällen blev även "lat" på matfronten. Blodpudding är visserligen väldigt gott, men inget som min mage jublar över precis. Vad jag avslutate kvällen med ska ni inte få veta och i morgon är det en annan dag...hej hopp!
Läste förresten en "husmorstips" i en av mina tidningar i går kväll. I stället för bonota när du åker ock handlar kan du fota rätt in i kylskåpet. Väl i butiken kollar du fotot och ser vad som finns och handlar det som saknas. God idé tänker jag här och tanken utvecklas efter att dottern i huset kommer hem och konstaterar att i vårt kylskåp finns junst nu bara ägg!!!!
Noterat av Nina
Inte en nyttighet så långt ögat kan nå.....men gött!