Tisdagsgodis...

Tisdagsgodis, torsdagsgodis, fredagsgodis.....spelar ingen roll vad dagen heter, man kan sätta godis- bakom dem alla!

 

Bor man med ett par 90-talister under samma tak får man vara beredd på en och annan sanning här i livet. Som till exempel i lördags. Jag beklagade mig för min dotter att kärlekshandtagen börjat ta sig för stora friheter och vidgad gränserna aningen för mycket under hösten (och sommaren också för den delen). Samtidigt smyger jag ner handen i hemliga påsen på hemliga gömstället och hon frågar (utan att se vad jag har för mig) -Jasså, du bantar? 

 

Men vaddå, det var ju faktiskt lördag och plockgodiset var oförskämt billigt. Men inners inne vet jag att det är Sockerråttan i mig som återigen har tagit befälet över min hjärna. Finns det råttgift mot sockerråttor? Så blir det tisdag, tillika gympadag och jag suckar och säger....-Å va skönt det skulle vara att ligga på soffan ikväll! 90-taliset svarar slagfärdig, -Så tycker jag att du säger VARJE gång det är gympa nu, det är inte likt dig!

 

Nämen vaddå, fröken Sockerråtta har ju gått å blivit ihop med Latmasken och dom verkar trivas VÄLDIGT bra i fru Larssons lekamen. Dom har helt enkelt flyttat in BÅDA TVÅ och jag tror dom håller på att bilda familj. Maken till fräckhet får man faktiskt leta efter. Men å andra sidan så får jag väl ta och skärpa mig, slägga ut de oinbjudna gästerna. Måste helt enkelt rusta mig till krig och motstånd. Jag vet ju att "jag kan om jag vill"......

 

En sak jag tänkt på som gjort mig så godissugen och lat är att jag har ätit förhållandevis mycket kolhydrater på sistonde. Måste kanske dra ner igen. Min kropp tycks föredra ett mindre kolhydratrintag, tror jag. Så potatis, pasta och bröd.....bye bye för ett tag. Så får vi se vad som händer med mina objudna gäster!

 

Noterat av Nina

(P.S Inte är det så mycket kolhydrater i Aladdin, va?)

Kvällsmys....

På min pigtittare i sovrummet placerade jag de tre blockljusen jag köpte på COOP i lördags. Det märkvärdiga med dom är att dem är försätta med batterier i botten, små lampor i toppen och när man känner på dem så känns de exakt som äkta stearinljus. 

 

Där i sovrummet kan dom ju stå alldeles för sig själva och myslysa när jag kommer och kryper ner på min sida i sköna sängen. En fenomenal uppfinning. Som också i och med att de nått COOP´s hyllor, får ett hyggligt pris.

 

Att rekomendera till den stundande adventstiden om man vill ha ljus på en plats som man inte har uppsikt över hela tiden.

 

Å´apropå sovrum så känns det toppen att sommartiden är SLUT och äntligen kan jag komma upp som folk på morgonen igen. Jag har aldrig reagerat på sommar- och vintertid förrut. Men den här sommaren kom jag liksom aldrig in i det här med att komma upp i tid på morgonen. Men nu så.....kanske man till och med kan TÄNKA på att börja ta morgonpromenader igen (jag skrev, tänka)!

 

Noterat av Nina

Med Sandy på betryggande avstånd ...

Jag noterar, klockan är 6.00 på morgonen och jag sitter mellan brasan och TV´n med en kopp kaffe. Stormen Sandy som far fram som ett jehu på andra sidan jordklotet befinner sig på behörigt avstånd. men jag kan tack vare tekniken följa vad som händer.Sammanfattningsvis kan man säga att stora delar av USA´s östkust är blötlagd och mörk just nu.

 

 

Vädrets och naturens makter är inte att leka med. Vem minns inte snökaoset som drabbade just oss, tsunamin i Thailand, stormen Gudrun och jordbävningen i Japan för att nämna några i vår nutid.

 

Visst blir vi påmind om hur små vi egentligen är? Och vad ska man dra för slutsats av det här då, gott folk, i den arla morgonstunden? Ingen aning. möjligtvis att värdets makter är enorma och ska respekteras. Så kör försiktigt ni som ska ut i trafiken, det kan vara lurigt med halkan denna årstid!

 

Noterat av Nina