Noterat av Nina

Om min strävan efter en hållbar livsstil med balans i livet, främst om kost och motion.

Var hälsad sköna dag....

 
Idag skriver vi Valborgsmässoafton i kalendrarna, sista april går också bra eller kort och gott 30 april. Enligt gammal sed är detta dagen vi ska supa oss fulla i slott och kojja, gamla som unga, ungar som hundar. Allt för att hålla sjukdomar och pest borta från oss hela sommaren. Gammalt hö och annat skit släpades ut från ladorna och brändes upp av samma syfte. 
 
Jag tänker vare sig supa mig full eller elda gammalt hö i kväll. Kanske jag får tillfälle att snegla på någon kase och få ett gott rött till maten hos svågern och svägerskan blir det med all säkerhet. Men om detta faktum håller mig frisk resten av våren och sommaren, nja därom tvivlar undertecknad!
 
Jag tror nog med på ett balanserat och hyggligt sunt leverne året om jag. Där det finns utrymme för såväl träning, hälsosam kost mixat med vila, lata dagar och lite onyttigheter. Helt enkelt balans. 
 
Och apropå träning så kom jag igång väldigt bra med mina morgon- och kvällspass här i mitten av april......Det ska jag försöka hålla i. För det är hiskeligt skönt. Men det är svårt att kombinera med "morgonstyling" av hus inför visning och tiotimmars arbetsdag. I eftermiddag ska jag ta igen gårdagens förlorade motion och mat också för den delen. För den historian var då rakt inget att skryta om den heller.
 
Ha en trevlig valborgsmässoafton, go vänner!
 
Noterat av Nina

Tredje gången....

Ja, då har vi ägnat större delen av kvällen åt städning/styling igen. I morgon är det visning igen och något säger mig att det inte är tredje gången gillt. Det kommer att bli minst en visning till, är min gissning.
 
Lustigt fenomen det här med husvisningar. Inför visningen fyller jag bilden med diverse prylar som jag inte vill ska "stå framme" och i skåp och garderober går det liksom inte heller att skyffla undan prylarna. Men framme får dom inte stå, så är det! Alldeles som att dom som kommer och tittar skulle bry sig. Ja, jag vet då rakt inte, eftersom jag inte har någon större rutin på att gå på husvisningar som spekulant.
 
Fördelen med detta är att vårt hus kommer är renare än någonsin, hela tiden liksom. Det luktar rent och friskt. Trevlig bieffekt av allt "visande" med andra ord.
 
På Torpet har vi kommit till golvläggning och efter det ska köket monteras. Jag har hittat några tapeter som jag har presenterat för mannen (med blandat resultat). 
 
Jag har börjat spana lite på trädgården på Torpet också....men det slutade jag med! Den får bli en senare historia helt enkelt. Det trädgårdsarbete jag kommer att ägna mig åt denna sommar är begränsat till gräsmattan här i Västbyggeby och golf i Högbo. Känns som en rätt trevlig prioritering, så här på förhand.
 
Noterat av Nina
 

Grill

 
Årets grillpremiär har gått av stapeln och eftersom vår grill forfarande ligger i mindre beståndsdelar i sin orginalförpackning hade vi turen att bli bjuden till bästa vännerna här i byn.
 
En riktig "göttastund" hade vi i solen innan vi intog middagen i uterummet där vi blev kvar tills kvällen övergick i natt och ny dag. Så himla mysigt och gott. Tack Lindgren!
 
För övrigt så har gårdagens body rock-pass gjort sig påmind i form av träningsvärk. Jo, en hel den "nya" muskler har funnits på den snart 48 åriga kroppen. Visst hade jag väl ett hum om att och var de fanns tidigare. Men nu vet jag hur de KÄNNS också. Tack Rebecka för det!
 
Idag ska jag bjuda kroppen på en låååång promenad. Inbillar mig att det är den bästa medicinen mot träningsvärken och så får jag njuta av solen samtidigt. Härligt!
 
Vad ska du göra av din dag?
 
Noterat av Nina