Noterat av Nina

Om min strävan efter en hållbar livsstil med balans i livet, främst om kost och motion.

Världens whisky

Jag hittade en riktigt trevlig bok i Stockholm i helgen. Den handlade om världens whisky och kostade inte en förmögenhet. Alltså fick den följa med alla kassarna med kläder hem till Valbo.

Roligast av allt med boken var att Mackmyrawhisky finns med i den, lokalpatriotisk som man är. Mackmyrawhisky är en av de få europeiska som lanserats utanför det egna riket. Ja, om man bortser från whiskyjättarna Skottland och Irland förstås.

Så nu ligger den på rumsbordet och vill gärna bli bläddrad i....

Noterat av Nina

Mäklarbesök

 
Ett hus ska totalrustas och ett hus ska säljas. I dag ska vi besöka mäklaren som ska bistå med försäljningen av vårat nuvarande hus och lite annat praktiskt. Det kommer inte att bli så lätt att lämna detta underbara hus. Men nu är det ett beslut taget så vi kör på den linjen.
 
 
Självklart hoppas vi på att MÅNGA kommer att vilja köpa vårt hus i Västbyggeby och jag tänker att det blir en vår med mycket visningsstädning och lulllull inför just visningarna. Det för med sig mycket att byta bostad och det man gjorde med enkelhet i brådrasket för ett antal år sedan är inte fullt så enkelt längre. Gamla hjärnor tar helt enkelt längre tid på sig och blir trött fortare. Bara att acceptera.
 
Noterat av Nina
 
 
 

HERBA PLUS-metoden

 
Sådär ja, medikament inköpta.....här ska prepareras med vitaminer och tarmrensande piller. Varenda tarmficka med gammalt skit ska tömmas, BOKSTAVLIGEN!
 
Herregud, tänker du kanske nu....vad är det för fel på den där människan....skriver hon inte om sina gynekologbesök så handlar det om tarmrensning. Hon måste vara pervers! Men nejdå, lugn och fin. ...det råkar faktiskt bara vara en rens slump. Ni som känner mig vet att jag klär mig rätt städat, låser dörren om mig på toa, kör sällan för fort och bär ALLTID säkerhetsbälte (ja, när jag åker bil alltså), äter nyttigt om än lite för mycket godis. Tar en god whisky på fredagar och lagar husmanskost i veckorna....och aldrig någonsin besökt en swingerklubb!
 
Åter till det här med kroppsrensningen, för jag tänker, om vi bortser från själva avföringsbiten, att det kan vara väldigt nyttigt för kroppen att få renas. Jag tänker att det ändå är förebyggande mot sjukdomar orsakade av diverse rassel vi får i oss...tänk alla konstiga konserveringsmedel och tungmetaller som faktiskt finns i mat som vi köper på affären. Tarmen är dessutom en känslig kroppsdel som såväl suger upp nyttigheterna i vår mat men tydligen också har en tendens att spara på sig sånt som vi inte behöver. Jag tror att tarmen är en underskattat kroppsdel och jag vet att väldigt många lider just att tarmsjukdomar som faktiskt inte alls är så trevliga. Enligt min sakkunnige kusin skulle många av våra kroppar kunna betecknas som vandrande gifttunnor...så...
 
En rening är vi faktiskt skyldiga vår kropp ibland, tänker jag. Man måste vara rädd sin kropp, var ska man annars bo? Men min största utmaning just nu tycks vara att pricka in en treveckorsperiod i mitt liv då jag kan:
 
1. Äta relativt nyttigt...dvs inte planera in tjejfester, after work, planeringsmiddagar med vin, resor med jobbet, Tjejvasan, golfresa....påsk med tillhörande flytande tillbehör.... i tre veckor....Herregud, inte visste jag att jag var en sån upptagen kvinna! 
 
2. Ha en toalett i närheten, väldigt i närheten enligt, säker källa och den ska gärna vara ledig när jag behöver den och det kan bli fort som tusan det. I alla fall den första veckan.
 
Jag lovar att ni ska slippa flera bildbevis från den här processen och dessa veckor i mitt liv. Men det kommer nog att bli väldigt svårt att inte kommentera den....så där avges på förekommen anledning INGA löften!
 
Noterat av Nina