Leva "lagom"...


Det är sannerligen inte min "cup of Tea" att ligga på soffan och vara sjuk.

Utanför fönstret har solen bara tokstrålat hela dagen och min hälsa hindrar mig att vara där utanför och lapa den härliga solen och ta del av dess underbara och välgörande egenskaper.

Nåväl, bara "gilla läget" och fokusera på att bli frisk från feber och halsont...får helt enkelt stoppa nyttigheter i munnen i stället.

Varvade kort och gott banan, kiwi och lättkvarg som jag toppade med granola. 

Glömde för en stund solens strålar där utanför och njöt av friska smaker och ett mättande mellanmål.

På Viktväktarnas community fokuseras det på #MÅL just nu. 

Mitt kortsiktiga mål är att bli frisk. Mitt långsiktiga mål handlar just om långsiktighet. Att hitta en balans i livet, mina mat- motion- jobb- fritidsvanor som gör att jag mår bra. 

Kapa toppar och dalar, inte falla för långt ner i onyttiga frestelser eller bli för extrem och hårt mot mig själv. Man kan tycka vad man vill om ordet lagom....men mitt mål kan nog med enkelhet beskrivas som just "lagom"....

Noterat av Nina

Från den ena resan till den andra....


Från den ena resan till den andra.

Det vill säga från en vecka med frukostbuffé, halv- och heldåliga lunchvanor, middagsbuffé och en massa pointsstinna drycker till och däremellan, till den ständiga och trofasta resan med Viktväktarna.

Vaddå, bufféer är väl perfekt för en viktväktare, massor av nyttiga val som färsk frukt, grönsaker, ägg och andra bra val i drivor och ja, absolut. Men som den "söttrut" jag är så draaaas jag av någon anledning även till det andra...inte fullt så nyttiga valen.

Nåväl, semester är semester och det är absolut lätt och på sitt sätt klokt att låta sig falla för de frestelser som bjuds framför näsan. Å faktiskt har vi spelat golf 5 dagar så en hel del motion har det blivit också (det där var bara ett litet försvarstal som känns rätt klent i sammanhanget)!

Till min fördel och någon jag är ganska stolt över, är att jag relativt lätt hittar tillbaka till mina "goda" viktväktarvanor när vardagen åter träder in. 

Nu blev inte min vardag som jag tänkt mig den här veckan. I sjuksängen blir ingen motion gjord och orken att fixa den bästa maten kanske inte är på topp. Tack och lov är jag inte så himla hungrig och sötsuget verkade stanna kvar på Fuertuventura...so far so good!

Eftersom vi kom hem sent på måndagkvällen blev det ingen Viktväktarkasse för oss den här veckan. Men i frysen fanns en hel del bra val och med kompletteringhandling ska vi få till en bra matvecka.

Kontentan av detta inlägg. "Hela livet är en resa. Se till att resa klokt. Med behagligt bagage och en hållbar och målmedveten resplan."

Å jag jobbar på min plan...kan man säga!

Noterat av Nina

Borta bra men hemma bäst..,,,


Det hinner hända mycket på 24 timmar. Från hotellsäng med frukost och middagsbuffé, golfklubbor, Cava, Irish coffe och whisky till egen säng, alvedon, febertermometer, ingefäracoctail och nässpray. 

Å däremellan en flygtur som slutade i ryggläge med benen i högläge halva resan....

Nej, min dag blev inte som jag tänkt mig. 

Planen var jobb, packa upp resväskor, planera för "viktväktarmåltider" och träna.

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Kroppen tänkte något annat.

Å visst är borta bra, men hemma bäst när det gäller...

Noterat av Nina