Noterat av Nina

Om min strävan efter en hållbar livsstil med balans i livet, främst om kost och motion.

SSS

Sista söndagen på semestern.....SSS, ja, det är idag det.
Dagen börjar med en knäckemacka med kalkon och mager ost...å så gurka från det egna växthuset. Till det en blåbärssmootie med fjolårsblåbär från skogen här i byn, banan och yoghurt.
Helt enkelt en bra start så här på sista dagen...

Semesterslut är dock ingen katastrof för mig. Sommaren är ju faktiskt inte slut och det går faktiskt att njuta av tillvaron även om det inte är semester.

Dessutom är "vardagen" oftast den stora räddaren när det kommer till hållbara vanor och balans i tillvaron. Det har jag skrivit förut och det kommer jag att skriva igen.

Tyvärr har jag avbokat matkassen från Citygross kommande vecka. Det var lite miss i planeringen då jag faktiskt längtar efter leverans på råvaror och recept igen efter sommaruppehållet.

Nåväl, får komponera ihop en bra vecka själv helt enkelt.

Hoppas du har en härlig söndag oavsett om det är en SSS-dag eller inte!

Noterat av Nina

Motion med cykel

Dagens motion fick bli en cykeltur, en ganska lång tur. Barfota på nästan hela kroppen med ett kesomellanmål och en flaska vatten nedstoppad i väskan. I lurarna hade jag en nedladdad sommarpratare.

Jag känner mig faktiskt riktigt nöjd med dagens tur. Solen lyste på mig nästan hela tiden och jag kom upp i lite puls. På en brygga vid Storsjön vilade jag benen och åt mitt mellanmål innan hemfärd.

Just nu åskar det och regnar ute. Jag sitter nyduschad på uterummet och faktiskt njuter av ett stilla regn på taket. På betryggande avstånd mullrar det välbehövligt denna kvava sommardag.

Reflekterar över sommarens mat och motion. Är inne på tredje semesterveckan nu. När det gäller motionen har jag inte gått in i någon sommardvala.....nej, tvärt om. Njuter av daglig motion och har inte några bekymmer att hitta variation.

Kosten är en större utmaning. Klarar mig ändå hyggligt undan de värsta fällorna tack vare kloka mellanmål som intas på diverse olika platser jag befinner mig på.

Den här sommaren har också haft betydligt fler "vita" dagar än andra somrar. I de "läskande" sommardryckerna döljer sig många små luriga kalorier som gärna har sina mötesplatser lite här och där på några av oss....

Hoppas du njuter av mat och motion i sommar.
Må så gott!

Noterat av Nina

Sommarbalans

Efter tre dygn i en annan del av Sverige och Norge är jag åter på hemmaplan. Bara att rycka tag i vardagsvanorna igen, sommar och semester till trots. Har bestämt mig för att inte summera juni-juli-augusti med en si så där 4-5 kg "sommarballast" detta år.

Nu har vi spelat golf när vi har varit på resande fot, så motion har jag fått i massor. Har även fått en hel del god mat och dryck och är jag bortbjuden är jag inte nödbädd om man så säger.

Idag är det dock vardag på Torpet igen och det innebär mer strikta matvanor och lite extra med motionen. Kompletterade förmiddagens PW med ett ca 30 min corepass på gräsmattan i solen.

Apropå solen...som relativt flitig amatörgolfare får man en mycket spännande och framför allt väldigt osexig solbränna.
Vita fötter, en vit hand, bruna ben upp till knäna, sen är det blekt upp till en mängd olika nyanser på v-ringade och urringade brännor på hals och bröstkorg ....armarna tack och lov skapligt bruna och så vit i pannan.....ja, ni fattar....

Tänkte att en dag i solen skulle bidra till att jämna ut de värsta ränderna...

Noterat av Nina