Årets påskhelgÅrets påskhelg lider sakta men säkert mot sitt slut.

Fyra dagar med god mat, dryck och lite godis. Faktiskt lite mindre godis än vad jag vanligtvis brukar frossa i mig. Å jag har inte ätit mig så himla proppmätt heller...

Gör dock ett tappert försök att "rädda upp" dagen med en broccolisoppa till laxsmörgåsen till middag. 

Påskmat (julmat och midsommarmat) är inget jag äter till vardags. Jo, möjligen äggen...så jag kostar på mig att välja det jag vill ha på min tallrik. I vår familj har vi traditionen att  bara servera maträtter som äts. Alltså inga traditionella "dethärmåstefinnasförattdetalltidharfunnits-rätter" är sedan länge bortrationaliserade. 

Några dagars sol har helgen också bjudit, det kändes så skönt att få vända näsan mot solen en stund. En del trädgårdsarbete har vi fått gjort också. 

Nu är det bara att ladda för ny vecka...en vecka utan kasse för vår del och mycket soppa för min del.

Ha det gott!

Noterat av Nina

Att börja dagen....


Att börja dagen med en tidig morgonpromenad, ja, det vet ni som följt mig ett tag...att det är i det närmaste en sakral upplevelse för mig!

Lyser dessutom solen. Ja, då kan det knappast bli bättre.

I morse blev den av, morgonpromenaden jag väntat på. Morgonen då tröttheten inte drog mig kvar i sängen eller soffan halva förmiddagen.

I' m so happy!

Ha en fin påskafton go vänner.

Noterat av Nina

Glad påsk!


När jag var barn var påsken och särskilt skärtorsdagen i särklass den bästa dagen, strax efter kom sista april.

Vi klädde oss till påskkärringar och vandrade runt i byn med våra omsorgsfullt skapade kort med påskhälsningar. Tillbaka fick vi godis eller en slant. Minns det som igår, när vi hällde ut vår belöning på köksbordet hos Janssons och delade minutiöst både pengar och godis på tre.

Idag förknippar jag mer påsken med några extra dagars ledighet, gärna soligt väder, familjetraditioner och en massa god mat och godis.

Det där med godiset och maten brukar kunna vara en tuff utmaning för mig. Denna påskhelg ska jag dock "gå in i" men en annan tanke. 
Jag ska absolut njuta av väl valda delar från matbordet och påskäggen...

MEN

Jag ska INTE frossa.


Påsken kan börja.,,

Glad påsk alla goa fina, ses i Blåkulla!

Noterat av Nina