Noterat av Nina

Om min strävan efter en hållbar livsstil med balans i livet, främst om kost och motion.

Å hela Torpet badar i sol


Så kom den tillbaka, den härliga, ljusa och varma solen!

Började dagen med en promenad vars slutkläm fick bli i solsken.

Åt min första "altanfrukost" på nya uterummet och middagen på farstukvisten.

Det är något visst med att äta ute, tycker jag. Jag tar alla chanser att vara ute i ljuset nu. Lagrar till kommande höst och vinter. 

Hela Torpet badar i solsken och jag bara njuter i fulla drag.

Noterat av Nina

Till världens mammor!


Jag har inte alltid varit världens bästa mamma. Det skulle jag ljuga om jag påstår. Jag har missat en herrans massa hockey- och fotbollsmatcher, varit sur och arg över "struntsaker", skällt när det inte blivit som jag tänkt, stressat på mina barn helt i onödan....ja, listan kan göras lång.

Vad jag däremot aldrig har behöva oroat mig för är om mina barn ska behöva få rent vatten, mat i magen, en skön säng att sova i, vaccin mot farliga sjukdomar, medicin om dom blivit sjuka och rena kläder. 

Vi har också alltid varit två om föräldraskapet så det har alltid funnits någon att dela ansvaret med...(han har däremot sett alla matcher och varit på alla cuper).

Idag har jag allt jag behöver och mer, till och med kaffe på säng de flesta dagar på året. Jag har två friska fina barn som klarar sig bra på egen hand med allt från hälsa, utbildning, boende till jobb....

Men. 

Det finns mammor som inte har samma förutsättningar som jag har och har att se sina barn bli vuxna människor, dessutom väldigt många. Som världsförälder skänker jag en summa pengar för världens barn varje månad. Just idag har jag köpt till ett "Morsdagspaket" för 278:- via Unicef. 

Det blir mitt sätt att hedra inte bara min mamma, utan världens mammor!

Noterat av Nina


Förväntansfull


Är och har varit väldigt förväntansfull inför den här dagen och helgen.

Fick för någon vecka sedan ett infall att anmäla mig till golfklubbens lokala damläger.

Säsongen på golfbanan har börjat minst sagt svajigt och de poäng som skrapats ihop har handlat mer om tur än skicklighet.

Okej att det blir en "skitrunda" här och där....men, nej...det finns mer att önska. Jag kände att det var dags att göra något åt det hela och inte bara gå runt och gnälla på att det inte går bra. Sagt och gjort...

Damlägret är tänkt att pågå i dagarna tre, med start idag.
Så frun har lyxat till det med en semesterdag och allt.

Tyvärr tycker nog inte vädergudarna om golf. För här regnar det från en öppen himmel. Nu är jag ju inte gjord av socker. Men såväl utrusning som banor och övningsområden påverkas negativt av vatten från ovan....å det för faktiskt jag också om jag ska vara ärlig. 

Golf är en hobby som ska utövas i skönt, gärna soligt väder i goda vänners lag....enligt mitt sätt att se det.

Så, efter några timmars förskjutning hoppas jag dagens läger kan komma igång. 

Efter helgen blir jag livsfarlig på banan...typ, eller nåt! 

Noterat av Nina