Noterat av Nina

Om min strävan efter en hållbar livsstil med balans i livet, främst om kost och motion.

Ät gröt...

 
Ät gröt så blir du söt...eller ja, i alla fall mätt i magen på en massa nyttigheter.
 
Helt vanlig havregrynsgröt, kokt med ett halvt rivet äpple, solroskärnor, krossade linfrön och en nypa salt.
 
Serverat med kanel, jordnötssmör och lättmjölk.
 
Lätt, gott, mättande och värmande.
 
Noterat av Nina

En bra början...

 
Det blev ju en bra början på adventstiden det här, ja om man bortser från att vår stolta fina bock råkade ut för en tragisk brand, orsakad av ett pr@kt@rsel som inte kunde hålla tändstickorna i styr.
 
Jag har i alla fall börjat advent som jag tänkte mig. Igår blev det en rask söndagspromenad med maken och idag körde vi ett pass i hemmagymmet. 
(Värmde upp på motionscykeln och sedan körde vi två omgångar med appen Viritual trainer, en form av cirkelträning och så nedtrappning med stretch och lite mer motionscykel)
 
Kosten igår hade lite mer att önska igår, men idag blev det bättre.
 
Dessutom har vi, efter en tids uppehåll återtagit matkassen från Viktväktarna. Jag har saknat den de senaste veckorna men också njutit av lite andra favoriter som tex blodpudding under uppehållet.
 
Apropå middagar så går jag i tankar och att önska mig en Crock pot av tomten, vad tror du om den ide'n?
 
Noterat av Nina

Balans i adventstid?

 
 
Att hålla balansen i sina levnadsvanor kan vara en rätt stor utmaning i advents- och jultid. Extra ledighet och ätbara frestelser lurar i varje litet hörn. 
Nu kanske jag bara talar för mig själv?
 
Ok, tänkte väl det. Jag är inte ensam i den klubben!
 
"Falla för frestelse-klubben" eller "detärbarajulengångsåjagkanunnamig-klubben". Det går av bara farten liksom.
 
MEN.
 
Det går att bryta den dåliga vanan. Jag lyckades faktiskt riktigt bra. Både förra året i december och även under sommaren. Jag ökande på träningen och valde mina frestelser. Och det här är ju jäkligt lätt att säga och skriva.....
 
För nu sitter jag här, kikar på Nyhetsmorgon, frestas till att baka en härlig gul adventskaka med smör, mandelmassa och saffran. Dofterna, det luktar ju sååååå gott av julens bak. Å baka i advent tillhör ju våra invanda traditioner...
 
Visst skulle jag ju kunna sno ihop den kakan. Tyvärr skulle jag ju själv möla i mig halva kakan och krypa isäng med "kakångst" och ytterligare "ränta" på "kärlekshandtagskontot".
 
SÅ.
 
I år unnar jag mig motion (har ju för tusan ett gym i källaren), välplanerade måltider (Viktväktarkassen) mera motion (promenader och förhoppningsvis skidåkning), blommor och ljus i hela mitt hus och välvalda "julsmakningar".
 
OCH.
 
Så fokuserar jag i stället på att adventstiden firas till minne av att en kärlekens budbärare var sänd. Och jag tror inte det var kärleken till frosseri som avsågs. Var rädd om dig, de dina och alla världsmedborgare som inte alltid har fått förutsättningar att välja sitt livsöde ❤️
 
Noterat av Nina