Semester

Okej, jag är inte den som nödvändigtvis måste ha 40 grader och kanonsol hela mun semester. Det får gärna vara lite svalare och något moln här och där...men regn!

Nej tack säger jag då!

Just nu strilar regnet utanför vår fina lägenhet. Frukosten är intagen och träningskläderna ligger och väntar på att bli använda.

Perfekt att starta semesterdagar med motion, tycker jag. Gärna en låååååång promenad och det jag har lagt till nu är lite styrkeövningar.

Fint med lite extra balans då dessa semesterdagar också bjuder på ett och annat glas med onyttig dryckjom.

Maten i det grekiska köket är ju perfekt. Vi gör också vår egen frukost och ofta lunch. Det är lättare att göra kloka val då, tänker jag. Då min fallenhet att "unna mig" både det ena och det andra från en buffé är påtaglig.

Nä, nu får det sluta regna....

Noterat av Nina

P.S Tacksam för hotellets toppenbra wii-fi!

IDRE 2016

Oj, så länge sedan det var jag kikade in och uppdaterade bloggen....men man kan säga att att det har varit full fart och lite till.

Förra helgen tillbringade jag i goda och glada vänners lag på Idre fjäll. Härlig och utmanande vandring dagtid som balanserades upp med lite mindre hälsosamma vanor på eftermiddagar och kvällskvisten...

Å.....är inte det balans så säg?

Nåväl, det är väl inte just den sortens balans jag stävar efter övervägande veckoslut under ett år.

Dock är det otroligt härlig balsam ocha balans för själen att omges med så många glada, goa och lättsamma människor.

Tack som tusan för ett underbart veckoslut!

Ser redan fram mot nästa år!

Noterat av Nina

Kura skymning...

God afton!
Man vet att det börjar gå mot höst när kvällarna blir allt kortare, teperaturen sjunker och man blir sugen på en kopp te innan det är dags att "krama kudden".

Kryddade mitt te med ingefära, hel kanel och lite flytande honom. Det var tänkt att det skulle vara lite "mjölkskum" på toppen också, men det försvann någon gång på vägen.

Roade mig med stegräkning idag. Morgonens promenad på ca 5 km resulterade i ca 7000 steg och kvällens buggkurs på ca 80 min genererade ungefär lika många steg....känns riktigt bra med den motionen i kroppen så här när det vankas sänggående.

Jag har haft några bra "kost-dagar" nu också och försöker "hitta" strategier för att undvika att det går åt pipsvängen med jämna och ojämna mellanrum.

Noterat av Nina