Noterat av Nina

Om min strävan efter en hållbar livsstil med balans i livet, främst om kost och motion.

Det spelar ingen roll....

Morgongröt från SMAKBOXEN,  Fazers skördegröt med ett ägg i för att få lite extra protein.

Det spelar ingen roll hur omotiverad eller ofokuserad jag är på runt helheten på hållbara vanor så tappar jag aldrig:

1. Äta alla måltider (Frukost, lunch, middag)

2. Regelbunda promenader

3. Komma i säng i tid (Har dock blivit onödigt morgonpigg på helgerna...)

4. Komma igen.....

Däremot har jag svårt att vara nöjd mig själv för det jag gör bra. Det blir oftare att jag sätter tummen på det mindre lyckade valen. Tänker att dagen är ändå förstörd så ja kan lika gärna slarva lite mer...så därför den ovanstående listan. Ett resultat av dagens självreflekterande helt enkelt.

I veckan har jag tagit upp en gammal favorit i repris, lunchpromenaden. 

30 minuters promenad om dagen ger på sikt många positiva hälsoeffekter och även om det är en balanserad vikt jag eftersträvar i första hand så känner jag snabbt effekten av att rensa "hjärnkontoret" mitt på dagen.

Regelbunden motion sägs vara den bästa medicinen för att motverka stress också. Jag är beredd att instämma i den skaran....

Noterat av Nina

PÅSK

Efter några veckors flygande och farande så tackar jag påsken för möjlighet till avkoppling och oplanerade dagar.


Jag älskar verkligen våra golfresor med golfgänget och den årliga Sälentrippen med väninnorna. Dessa resor innehåller allt från motion, sol, friskluft, oväder, god mat i överflöd, bubbel och whisky....umgänge med goda vänner, skratt ja, allt!

Att landa i hemmasoffan med lite go (och köpt) påskmat, sovmorgon, mysfrukostar och oplanerade dagar med kärestan är något jag älskar precis lika mycket. 

Åt blodpudding med vitkål och lingonsylt till middag en dag här i veckan och njöt lika mycket som när jag frossade räkor och Cava med fjällorna i Sälen...

Motionen rullar på, likaså träningen med PT-Patrik. Kul att prova något nytt och spännande att känna att kroppen samarbetar hyggligt. 

När det kommer till kosten så har den nog varit i allt utom balans den senaste tiden.....men nåväl. Jag är inte den som väljer bort de kulinariska njutningarna när det serveras framför näsan och resultatet från det får jag "ta hand om" när vardagen åter rullar på. 

Önskar Dig en ljuvlig påsk oavsett om du arbetar, låter den gå i krista förtecken eller bara njuter av lediga dagar...... PUSS 😘

Noterat av Nina