En fjärdedel.....

 
Frukost är en stor del av mitt liv. Så har det alltid varit. Jag har aldrig gått till vare sig skola eller arbete utan frukost i magen. Vad som däremot har förändrats är VAD jag äter.
 
När jag bodde hemma på 70-talet var det skogaholmslimpa med ost och en kopp choklad (inte Oboy) som dominerade frukostintaget. Under en lång tid med mestadels viktnedgång i fokus och ingen tanke på träning och motion satsade jag på så kalorisnålt som bara möjligt. 
 
Båda dom frukostarna ställde ju till det för resten av dagen. Den första triggade igång sötsuget och den andra försatte kroppen i svält.
 
Idag ser det annorlunda ut. På vardagarna blir det oftast gröt med bär eller äpple och laktosfri mjölk. Ett ägg om träning vankas under eftermiddagen/kvällen. På helgerna lägger jag ner lite mer på frukosten. Smörgås med god skinka från charken, ägg, smoothie, juice....alltid färsk frukt och något "grönt" på smörgåsen. 
 
Frukosten ska inte bara ge ny energi efter nattfastan, utan också en fjärdedel av dagens behov av vitaminer och mineraler. 
 
Mitt "nya" frukosttänk ger mig en mer långvarig mättnad och förebygger "dipparna" som gör att jag hamnar med fingrarna i kakburken.
 
Sen finns det andra anledningar som gör att fingrarna stoppar både det ena och det andra i munnen. Men det beror inte på att jag slarvat med frukosten.
 
Hoppas du fick en superduper-frukost idag. 
 
Nu ska snabeldraken fram. Sen blir det en låååååååång promenad i solen......
 
Önskar dig en finfin söndag!
 
Noterat av Nina

Kommentarer:

1 Frugan:

Blev en lång o god frukost till tv sedan gör jag som dig går en promenad i solen. Trevlig söndag!

Svar: Det gör du rätt i 😘
Nina

Kommentera här: