Noterat av Nina

Om min strävan efter en hållbar livsstil med balans i livet, främst om kost och motion.

Hoppsan sa...det går bra ida'....

Hoppsan sa, det går bra ida'...

Förra veckans plus på vågen blev ett minus idag. Jag som var helt inställd på att nubbasalladen och grädden till jordgubbarna hade satt sig direkt på hullet. 

Var snubblande nära att "hoppa över" vägningen bara för det. Men är supernöjd med att jag inte gick i den egna fällan. Det är så lätt att "tappa" fokus och låta det rinna på om man hoppar över vägningen en vecka....som lätt blir två, tre....månader!

Var rätt effektiv idag, efter vägningen raka spåret hem och fixade snabbmiddag och sen åkte jag på ett "styrkepass" under bar himmel....å så skönt det var. Känns som evigheter sedan jag var med på pass.

Apropå middagen så ska jag räkna ut smartpointsen och återkomma med receptet. Det blir många "hittapå-maträtter" på Torpet nu när vi har pausat matkassen för ett tag.

Förresten, idag skördade jag från trädgården för första gången. Persilja från den lilla örtagården....å i växthuset frodas gurkplantor, tomater, zucchini (tror jag det var), chili, vindruva och ruccola I väntan på skörd. 

Säga vad man säga vill, men det är något speciellt med att ha lite egna odlingar att skörda från.

Noterat av Nina


Här kommer receptet på Ninas snabba skinksås, hela maträtten pasta inkluderat ca 9 SmartPoints

4 port.

Ca 350 g skinka i strimlor (fräs med löken)
2,5 dl matlagningsgrädde 5%
1/2 dl matlagningsgrädde 15 %
1 gul lök (fräs först)
1 burk champinjoner 
1 burk majs
1 buljongtärning
1 msk senap

Kryddor och färsk persilja

Fräs, blanda och puttra några minuter....servera med pasta.

Midsommaren 2017

Vilken härlig medsommarhelg det varit.
En extra ledig dag och massor av möjlighet till träning.
 
Har börjat varje morgon en ett tufft pass i gymmet. Efter frukost har jag tagit en löptur och på eftermiddagarn bara jag gått en 18-hålsrunda på golfbanan.
 
Kosten har varit helt vegetarisk och självklart ekologisk och närproducerad. I glaset har jag haft källvatten med bubblor och jordgubbar. 
 
Jag har snittat sömnen på 8 timmar/ dygn och  kört ett avslappnnade yogapass före läggdags. Känner mig smidi som en katt.
 
Min målvikt är nådd...ja, just det...med minus ett par kilo....
 
SEN....vaknade jag dem Midsommardrömmen!
......
 
Vilken härlig midsommarhelg det blev. En extra dag med massor av möjlighet till avkoppling och umgänge med vänner och familj. 
 
Började dagarna med kaffe på säng och tidning med korsord. God frukost och så någon form av motion alla dagar...lite promenad och lite golf. 
 
Kosten har varit helt traditionsenlig, dvs sill, ägg, Janssons frestelse, grillat, nubbesallad, jordgubbar och grädde och i glasen nubbe, öl, whisky, mousserande vin och rom. Knappt en grönsak så långt ögat nådde...Ja, ni hör möjligen är jordgubbarna det enda riktigt smarta valet. 
 
Jag har absolut sovit gott och har latat mig rejält på både soffa och i solstol och av detta blivit stel som en kamel...
 
Har troligtvis inte minskat ett jäkla hekto sedan förra invägningen.
 
MEN.
 
Idag välkomnade jag vardagen med stora famnen och har idag "hittat tillbaka" till ramen av mina smarta points och aktivitetsmål. Påt igen bara!
 
Noterat av Nina
 
 

Lupiner, lupiner, massor av lupiner...

 
Den levande väckarklockan (läs min man) tyckte att Ärtan (läs mig kommer från Prinsessan på Ärten) skulle vakna tidigt idag. Redan strax efter 05:00 och en bra stund innan klockan ringde klev han upp och serverade kaffe på säng. 
 
Jag gruffade i den tidiga morgonstunden, bortskämd som det är.....men å andra sidan bidrog den tidiga kaffekoppen till att jag hann med en PW. 
 
Vaknade till så pass att jag verkligen kunde njuta av lupiner, lupiner och massor av lupiner och andra blommor som kantande byns vägar.
 
Helt enkelt underbart!
 
Önskar dig en bra dag.
 
Noterat av Nina