I mitt skafferi...

Planering är A och O för en god kosthållning och för en godisråtta som jag gäller det verkligen att ha "bra val" nära till hands när "suget" kommer....

Något som ALLTID finns hemma och jag väljer oftas är: Keso, kvarg, naturell till kalla

såser och mellanmål, smaksatt kvarg till mellanmål och ibland till frukost. Ägg, bra proteinkälla dock lite dyra i sp, frukt och bär, både färskt och i frysen, till frukost och mellanmål. Havrekuddar...mmmm, alltid till frukost.

Potatis och grönsaker finns också hemma. Både färskt och i frysen. Med tex broccoli i frysen får man till en "billig" soppa på nolltid. Hårt bröd finns också hemma och en färskost, light i stället för margarin. Fetaost, eller salladsost 10% och ajvar relich är perfekta smakhöjare i röror till grillat.

Jag väljer ofta kyckling, fisk eller fläskkött till lunch och middag. Viktväktarnas egna korvar är också bra att ta till. Med köttfärs och massor av lök, morötter, krossade tomater och kryddor får man till en riktigt smarrig köttfärsröra.

Konserver som fiskbullar, makrill  och gröna bönor kan rädda många dagar från att smartpointsen ska överskridas.

Livsmedel som finns hemma, men som jag är försiktig med är pasta, ris, bröd och olika såser. Har dock hittat Kvargbea som är helt ok. 

"Big no no" under mina "strikta perioder" är nötter, godis, kaffebröd, glass, ost, smör....

När det kommer till drycker så är det vatten som gäller. Sen kaffe, dock med mjölk som jag försöker vänja mig av med. 

Ibland väljer jag att ta en skvätt juice, en smootie, en whisky eller ett glas "bubbel" eller rött.

Efter ett tuffare träningspass eller golfrunda kan jag också i undantagsfall "fylla på" näringsdepåerna med shake gjord på proteinpulver. 

Aldrig drinkar, energidrycker eller läsk (av något slag).

Jag är inte notorisk när det gäller att väga eller mäta. Hellre uppskattar jag lite i ställer för att ta fram vågen eller decelitermåttet vid varje måltid. Kärlekshandtagens omfång ger mig snabbt svar på tal....

Till söndagkvällens middag var det en färdiggrillad kyckling som är räddaren i nöden....

Noterat av Nina

Kommentarer:

1 pia nirddtröm:

Underbart du kan det där med balans

Svar: Jobbar på den hela tiden 👍🏼😊
Nina

Kommentera här: