Noterat av Nina

Om min strävan efter en hållbar livsstil med balans i livet, främst om kost och motion.

Lunchen...

Så har vi kommit till lunchen. Det planerar jag hamna mellan 5-10 SmartPoints. Det bästa är att ta lunchen hemifrån och att det är gårdagens rester eller en färdig portion från frysen. 


Att äta lunch ute spräcker oftast "planen" och det blir på tok för lite sp kvar till kvällen.

Jag är också lite som Skalman, styrd av klockan och få det gå för många minuter över 12 innan jag får min lunch blir jag kinkig. 

Dagens lunch blev väldigt billig. 100 g pasta 4 sp och en kycklingfärsröra med massor av grönsaker som jag uppskattade till endast 2 sp (1 för kycklingfärsen och 1 för margarinet den stektes i). Kostade på mig ketchup (1sp) också, som är lika svårt som mjölken i kaffet att sluta med. 

Ibland finns det inte några rester och kylskåpet ekar tomt. Då rotar jag runt bland konservburkarna och hittar oftast makrill....lägger jag där till ett ägg och river några morötter så får jag en helt ok "nödlunch". 

I frysen kan jag också göra lite smarta fynd. Styckefrysta laxbitar som jag lagar i ugnen med lika fryst broccoli. Kryddad och smaksatt med tex pesto.

För att klara mig fram till lunch och sedan hela eftermiddagen har jag alltid med mig frukt som mellanmål. 

Tråkigt kanske, men i morgon kör jag exakt samma lunch som idag. 

Så här långt på dagen har jag förbrukat ca 15 av mina dagliga SmartPoints. Övriga sp fördelar jag mellan middag och kvällsmålet. Men mer om det i morgon!

Noterat av Nina


Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: