Att öka sina aktivitetsmål....

Dagens tema på "Viktväktarkassen" var att öka sitt aktivitetsmål.
 
Huvudgrejjen med Viktväktarnas förhållningssätt kan man säga att det är att äta sig ner i vikt. Motion i alla ära, men det är inte den bärande ide'n. 
 
Under de först åren jag var med i Viktväktarna...å nu pratar vi 80/90-tal...minns jag inte ens att motion fanns med i bilden.
 
Men idag är vi klokare och Viktväktarna förespråkar rörelse i olika former och med olika fokus. 
 
Öka förbränning, ja absolut.....men även för motionens andra hälsofrämjande effekter.
 
Idag fick vi lära oss skillnad mellan det goda och det onda kolesterolet och hur vi bidrar till att påverka det positiva...motion så vi blir lite svettiga på ryggen. Krångligare är det inte....
 
Jag mår bra av motion och träning av flera anledningar. Oslagbart att väcka kroppen med en morgonpw i gryningen, att utmana musklerna i ett hårt tabatapass med en peppamed ledare och hög musik. Att dansa, eller cykla...tillsammans med någon. En golfrunda (4-5 timmar) en solig dag i gott sällskap...
 
Genom motionen umgås jag med min man, mina vänner, någon i telefonluren eller men mig själv som enda sällskap. 
 
För mig har träning och motion i olika former blivit en livsstil. Att öka mina aktivitetsmål är därför ingen  större utmaning. Golfsäsongen är igång och här finns det aktivitetspoints att hämta. 
 
Å apropå ingenting... så lagade jag en riktigt snabb "korvpanna" idag!
 
Viktväktarnas chorizo, purjolök, broccoli, aubergine, tomater och fetaost (10%), serverat med ris och en "röra" med kvarg och ajvar relich. 
 
En riktigt bra måndagsrätt.
 
Noterat av Nina
 
 
 
 

Kommentera här: