Bli inte fanatisk...

"Bli inte fanatisk" var ett av Bitten Jonssons sista budskap på torsdagens föreläsning om sockerberoende (och beroende över huvud taget)...sen gick jag hem och styrde upp en after work för goda vänner med fokus på antioxidanter, minskat tillsatt socker, fleromättade fetter och ekologiska val!

Dessutom fick gästerna med  sig en kryddblandning hem innehållande "Morgongåva till tarmen" och boken Food Pharmacy....bli inte fanatisk jo hej du 🤣
 
Hur som helst....jag tänker att det är absolut viktigast att vi ses. Kan vi sedan göra några bra val i vad vi stoppar i oss och inte hålla oss kvar i våra gamla mönster så får man vara tacksam för det lilla.

Jag är inte "vän av att skippa allt"...och små förändringar leder också någonstans.

Det måste inte vara "allt eller inget"....och det här behöver jag träna på. 

Lite om hur jag tänkte igår:

Grönkålschips ersatte vanliga chips och andra snacks.
Morötter ersatte charketurier.
Vanliga salta nötter blandades med naturella cashewnötter.
Bubblet och vinet var ekologiskt och innehöll minimalt med socker.
Dippet/rörorna var hummus och guacamole i stället för "cremefraichdipp".
Surdegsknäcke i stället för vanliga kex.
Hemgjord pizza på ekologiskt mjöl.
Magrare ost än vanligt. 
Paprika och lök ersatte den traditionella skinkan.
Toppade i stället pizzan med lufttorkad skinka och några skivor salami (begränsade intaget av charketurier).
Fruktsallad med naturligt fruktsocker till efterrätt.
Hela tiden bubbelvatten i glaset bredvid.

Vi startade vår kväll redan kl 17.00 för att inte vara uppe halva natten.
Sen bokade jag in ett tidigt tabatapass nu på morgonen för att liksom hålla mig själv "måttlig".

Vi hade en jättemysig eftermiddag/kväll och nu är vi redo för denna dagen i vårt liv.

Noterat av Nina

(null)

(null)

(null)

(null)


Kommentera här: