Noterat av Nina

Om min strävan efter en hållbar livsstil med balans i livet, främst om kost och motion.

Ljuset kommer...

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Odla.se (se länk här text )
 
 
Ljuset kommer åter till vårt avlånga land och med det anar man att det ligger lite vårkänslor i luften. Och för mig är vårkänslor = spirande grönska.
 
Få saker i livet skänker så stor tillfredsställelse än att gå ut i trädgården (eller kanske på balkongen) och hämta grönsaker eller kryddor från den egna odlingen och piffa upp måltiden med. 
 
Om det så bara är det lilla ärtskottet, eller en liten persiljekvist.....för att inte tala om en solvarm tomat.
 
Det är bara det att:
 
  1. När man väl börjar bli sugen, så är det på tok för sent att förså själv.
  2. Och om man hade det (hunnit förså alltså) så har man glömt och vattna och gallra, så skotten har trasslat ihop sig med varandra och vissnat.
  3. När man väl kommer till handelsträdgården finner man att fröers är ganska dyra.
  4. Att de finaste plantorna redan såldes förra veckan....
  5. Och om man lyckas göra konstgjord andning på palntorna som var kvar och få något grönt från de dyra fröerna..så har det hunnit bli frost och säsong för morötter och kålrötter för 2.95:-/kg på COOP.
Men nu är läget annorlunda.
 
I år ska jag klara det. På Odla.se (se länk här text) finns massor av fröer till finfina priser. Och jag ska vattna och gallra.
 
I år ska bli året när växthuset pruknar av egna "fröbebisar" och kryddförrådet ska fyllas från egen skörd. 
Hur svårt kan det va´?
 
Noterat av nina
 
 

Hormonhäxan is in da house...

(null)

.....och hon är inte att leka med!

Hon anlände redan under förmiddagen i fredags, följde helt oanmäld med mig till affären för att göra mina veckoinköp. 

Hon plockade i lite extra godis i vagnen, som INTE fanns med i planen. Men jag tänkte - Nåväl, vi får gäster ikväll, så låt henne hållas.

Det bra bara det att det där godiset slank ner såååå bra i fru själv innan gästerna  ens hann komma!

Ja, ungefär så  fortsatte hela helgen. Hon, alltså Hormonhäxan letade i alla vrår och skrymslen som en dammsugare. Man må då säga att hon är både flitig och kreativ i sina förehavanden.

Ok, handen på hjärtat. 

Nina, det FINNS INGEN Hormonhäxa!

Däremot finns det en kvinna i sina bästa år som är väldigt bra på att hitta ursäkter! 

Det i kombination med en karaktär som har lite mer att önska och tex en sån tillfällighet som att en riktigt god tårta spontant levererades till huset  under fredagen blir ofta en riktigt dålig kombination....och ja, det finns hormoner med i bilden också. Och det är vare sig första eller sista gången.

Men nu välkomnas åter vardagen, det är sen gammalt min bästa vän när det gäller goda rutiner. Och faktiskt har helgen bjudit på god motion, bra frukostar och luncher. 

Så.

I stället för att deppa och gräma halvt ihjäl sig, är det bara att ta nya tag.

Ikväll är det särskild träff för alla GULDMEDLEMMAR på Viktväktarna, och jag tror jag behöver peppande ord från Konsulenten.

Noterat av Nina

Lördagsfys...

 
 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Alltså, vilken lycka att vakna upp till en solig lördag, ca 3 grader kallt och finna att, veckans töväder till trots, ha flera mil preparerade skidspår 10 minuter hemifrån. Självklart blev det en runda....alltså, man skulle kunna bli religiös för mindre!
 
Vi är ju riktigt glada amatörmotionärer jag och min man. Vi fuskar i som sagt i allt från skidåkning (oftast längdskidor), spelar golf, promenerar, cyklar mountainbike mm. Och allt detta kan vi alltså göra bara en kort bilfärd hemifrån. 
 
Och åker man då en bit hemifrån så kommer man till Högbo bruk. Där hittar man allt som en glad motionär önskar. Som sagt, fina preparetade skidspår (hörde att några entusiaster preparerat skidspår hela natten...), promenad- och joggingspår, cykelspår och en superfin golfbana. 
 
För att kunna genomföra alla dessa aktiviteter behövs ju också en del tillbehör. Ju mer man håller på, ja ju  mer prylar och tillbehör behövs. Då är det så finurligt att 10 minuters bilfärd åt andra hållet har vi inte bara en utan flera välsorterade butiker.
 
En enormt stor butik, med alltid glad, kunnig och hjälpsam personal. Jag är inte av den åsikten att jag alltid måste ha det bästa på marknaden eller det dyraste...för mig är funktionen viktigast. 
 
Hörni, har ni inte utövat dagens "lördagsfys" ännu, så börjar det bli hög tid...ut och njut av sol, ledighet och rörelse!
Ha en bra dag!
 
Noterat av Nina