Noterat av Nina

Om min strävan efter en hållbar livsstil med balans i livet, främst om kost och motion.

Den 53:dje födelsedagen..,

(null)

Så var den 53:dje födelsedagen firad.

Helt i min smak. Med bubbel, rosor, nära och kära ❤️

Lunch med barnen och maken och på kvällen firade vi gudbarnbarnet Nova som fyllde 10 år i veckan. 

Det är inte så viktigt med födelsedagen nu för tiden. Annat var det när jag var barn.
Men att fylla år på sommarlovet, veckan efter midsommar och precis med den så, på den tiden uppmärksammade "industrisemestern" var inte alltid så roligt. 

Jag har aldrig blivit särskilt uppmärksammad på mina födelsedagar som barn. Kompisar bortresta eller så var vi borta. Antingen på väg till Finland eller vid en rätt öde husbåt på en plats dit inga människor tar sig utan bil, bomnyckel och båt....

Idag hade jag älskat att fira min födelsedag på den husbåten, med en flaska bubbel och en liter jordgubbar och min egen gubbe förstås. 

Men det var ingen prioriterad dag i min lilla familj om man säger så...detta har självklart präglat mig.

Under några år, när jag hade flyttat hemifrån såg jag till att bli firad ordentligt. Det var stora kalas med mat, vin, tårta och paket i stora högar....så med det känner jag liksom att jag tagit igen mina "förlorade" födelsedagskalas.

Så när inbjudan till gudbarnbarnet Novas födelsedagsfirande sammanträffande med  "min dag" blev valet lätt. 

Barnen först ⭐️❤️⭐️❤️

Noterat av Nina

Nytt jobb -nya utmaningar

(null)

För att få balans i livet måste kropp och själ vara i harmoni med varandra. 
Det räcker inte, enligt min utsago att bara "tokträna" och samtidigt ha ett jobb man inte känner att man mår bra i. Samtidigt räcker det inte heller att ha ett arbete som är så roligt och stimulerande så du uppslukas helt av det och inte får tid över till kroppen.

I mitt tidigare uppdrag som första linjens chef i förskolan kände jag i många år att jag hade den där balansen. Men sakta och säkert så smög det sig på en annan känsla. En känsla av att aldrig räcka till,  att aldrig någonsin känna sig "färdig " eller nöjd i ett korstryck av förväntningar från alla håll och kanter...

Samtidigt så har vi ju också ett privatliv som kräver mer eller mindre av oss i omgångar.

Hur som helst så klev jag av uppdraget som chef. Det var inte ett lätt beslut. Jo, jag visste att jag inte ville vara chef mer. Men att lämna förskolan var att skilja sig från en mycket., mycket kär vän som fanns nära hjärtat och hade funnits sär i 30 år. 

Beslutet har jag dock inte ångrat en minut. Som jag behövde den här pausen.
Kanske ett av de bästa besluten jag tagit i mitt liv. 

Men.

Så. 

....dök det upp ett erbjudande om att testa ett jobb jag inte kunde tacka nej till. 

Ledningsstöd och administration inom förskolan. Ett jobb som jag delvis behärskar och alltid tyckt väldigt mycket om och delvis en del löpande administration.

Ser med spänning fram mot denna höst. Fram till och med augusti kör jag dubbla uppdrag. Semester tar vi något annat år. Jag har vilat mig i form under hela denna vinter och vår..

Introduktionen till mitt nya uppdrag har varit igång ett tag och igår ställde jag iordning min arbetsplats, självklart med min egen kaffekopp ☕️👌🏼

Noterat av Nina

En underbar semester i solen och dess utmaningar....

(null)
I ungefär samma stund som passet och resväskan plockas fram ur sina gömmen kickar undertecknads "nujävlarskadetunnas-system" igång. 

Alla goda vardagsvanor utmanas och det ena och det andra slinker i.

Jag har dock kommit så pass långt att mina motionsvanor inte påverkats allt för mycket under semestern. Visserligen är min ambition att besöka hotellets gym större. Men å andra sidan föredrar jag att vara ute i solen. Även om det bara skulle röra sig om kortare stunder. 

Nej, det är mat och dryck som är mina stora frestelser och där jag lättast "trillar dit".

Stunden på balkongen mellan stranden och middagen brukar vi vanligtvis frossa nötter och chips...salt och gott. Det är väl saltet man vill åt antar jag. I år lyckades jag förebygga detta frosseri genom att dricka vätskeersättning under dagen. Och vips var inte suget och därmed frosseriet inte lika stort. 

Jag åt också mycket mer frukt och grönsaker än jag vanligen brukar göra. Och mindre bröd och pasta, även om det blev på tok för mycket i alla fall. Och det. År min mage verkligen inte bra av.

Min kropp svarar upp rätt bra på dessa unnsamma "semestermatvanor"....den sprider ut sig både hit och dit, liksom. Som ett brev på posten...

Så.

Nu är vardagslunken med mina  mat-/motionsvanor viktigare än någonsin, igen.

Varför kan jag inte bara lämna  förra veckans vanor oreflekterade och gå vidare?

Jo, för när jag ser tillbaka på tidigare semestrar och resor så har jag faktiskt utvecklats en hel del. Idag är tex inte semester hemma samma utmaning. Eller en långhelg. Så jag "tar med" mig något från varje reflektion. För små förändringar,...som på sikt blir stora. 

Och för mig är det viktigt att alla mina vanor ska bidra till en stark, pigg och välmående kropp och själ.

Använde morgonens tabatapass till dessa reflektioner. 

Slutklämmen på detta får bli att jag och kanske några med mig får fundera på vad detta  "unnande" egentligen är.  Vad brukar du unna dig?  Är det kanske egentligen bara ett sätt att lura dig själv? (Vi är rätt bra på det.)

Hur som helst.

Idag unnade jag mig ett pass i gymet före arbete. Skönt och jag mår gott som tusan av det!

Noterat av Nina