Noterat av Nina

Om min strävan efter en hållbar livsstil med balans i livet, främst om kost och motion.

En underbar semester i solen och dess utmaningar....

(null)
I ungefär samma stund som passet och resväskan plockas fram ur sina gömmen kickar undertecknads "nujävlarskadetunnas-system" igång. 

Alla goda vardagsvanor utmanas och det ena och det andra slinker i.

Jag har dock kommit så pass långt att mina motionsvanor inte påverkats allt för mycket under semestern. Visserligen är min ambition att besöka hotellets gym större. Men å andra sidan föredrar jag att vara ute i solen. Även om det bara skulle röra sig om kortare stunder. 

Nej, det är mat och dryck som är mina stora frestelser och där jag lättast "trillar dit".

Stunden på balkongen mellan stranden och middagen brukar vi vanligtvis frossa nötter och chips...salt och gott. Det är väl saltet man vill åt antar jag. I år lyckades jag förebygga detta frosseri genom att dricka vätskeersättning under dagen. Och vips var inte suget och därmed frosseriet inte lika stort. 

Jag åt också mycket mer frukt och grönsaker än jag vanligen brukar göra. Och mindre bröd och pasta, även om det blev på tok för mycket i alla fall. Och det. År min mage verkligen inte bra av.

Min kropp svarar upp rätt bra på dessa unnsamma "semestermatvanor"....den sprider ut sig både hit och dit, liksom. Som ett brev på posten...

Så.

Nu är vardagslunken med mina  mat-/motionsvanor viktigare än någonsin, igen.

Varför kan jag inte bara lämna  förra veckans vanor oreflekterade och gå vidare?

Jo, för när jag ser tillbaka på tidigare semestrar och resor så har jag faktiskt utvecklats en hel del. Idag är tex inte semester hemma samma utmaning. Eller en långhelg. Så jag "tar med" mig något från varje reflektion. För små förändringar,...som på sikt blir stora. 

Och för mig är det viktigt att alla mina vanor ska bidra till en stark, pigg och välmående kropp och själ.

Använde morgonens tabatapass till dessa reflektioner. 

Slutklämmen på detta får bli att jag och kanske några med mig får fundera på vad detta  "unnande" egentligen är.  Vad brukar du unna dig?  Är det kanske egentligen bara ett sätt att lura dig själv? (Vi är rätt bra på det.)

Hur som helst.

Idag unnade jag mig ett pass i gymet före arbete. Skönt och jag mår gott som tusan av det!

Noterat av Nina

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: