Glass i stora lass...

(null)

(null)

(null)

(null)

En sommar utan glass, är som kärlek utan kyssar.

Men man lurar sig en smula här tycker jag. Man vill gärna tro att lite glass är nyttigt och  gör väl ingen skillnad.

Men tyvärr innehåller glass en hel del kalorier, socker, smakämnen och diverse annat tveksamt.

Men å andra sidan är ju glass fantastiskt gott, svalkande och perfekt och lättillgängligt efterrätt eller mellanmål. 

Så.

Inspirerad från FOOD PHARMACY ännu en gång. 

Hemgjord glass.

Såååå enkelt.

Mosa banan, mixa med kokosgrädde och kakao. Nu innehåller visserligen grädden en och annan tillsats för hållbarheten. Men det är ändå i relativt begränsad mängd.

Som sagt, mixa och frys. 

Ta ut, njut!

Jag har också fryst vindruvor och päronskivor. Extremt svalkande och "glassigt".

Dock, ska jag köpa glassformar till framtida glassar. 
Den blir aningen hårt och svår att äta med sked. Tror en "pinne" gör den mer ätvänlig, helt enkelt.

Noterat av Nina

P.S Mer recept och inspiration till glass finns på FOOD PHARMACY’s blogg.




Kommentera här: