GLAD PÅSK

(null)

Visst gör jag mina tappra försök att hålla mina mat och dryckesvanor begränsade så här i påsktider.

Det går väl si så där kan jag tycka. 

Men jag njuter, kopplar av och har lyckats riktigt bra med solbrännan. 
Visserligen har jag åkt skidor och promenderat. Ätit god hemmagjord soppa till luncherna och valt grönsaker till måltiderna. Så jag är väl inte helt bortom all hjälp 😂

Det handlar om 4 dagar i slutet på mars och på måndag är jag tillbaka i mina "vanliga" vanor igen.

Mitt bästa budskap och råd en dag som denna är....njut av sol, umgänge och god mat och dryck och å så återgår vi till  hållbara vanor på måndag igen. 

GLAD PÅSK 🐣💛☀️

Noterat av Nina

Vegetariskt till middag....

(null)

(null)

Jag jobbar vidare med att bjuda kroppen på antioxidanter och inspireras av både vegetariska och ekologiska råvaror.

Det svåraste är väl att få idéer och det mest spännande är mannens utlåtande.

I fredags var det smakprov/inspirationsbjudning på COOP. Vi blev bjuda på en asieninspirerad rätt med kålrotsspagetti och tofu.

Supergott, tyckte jag och så ställde jag till med en "meatless monday".

Jag är proppmätt och nöjd och mannen tuggade tålmodigt och inte allt för skeptisk i sig måltiden. Lät dock meddela att det inte var någon rätt han såg fram emot kommande fredagar eller annan dag som slutar på just -dag.......

(null)

På förmiddagen gjorde jag en ny kryddcoctail till mina smoothies.
Blandade vad jag fann i skafferiet:

Kryddnejlika
Malen ingefära
Kanel
Chili
Spiskummin
Gurkmeja 

Ungefär lika delar av varje. Mumma för kroppens behov. 

Så var denna dag snart ett minne blott och påsken närmar sig med stormsteg.

Noterat av Nina

Torsdagstorsk med asiatisk touch

(null)

(null)

(null)

Kikade med ett halv öga på Malou efter tio igår och inspirerades av Simon Skölds recept på torsk.

Och som av en händelse fanns det just torsk i frysen.

Jag smaksatte torsken med riven ingefära, vitlök, färsk chili, sitronsaft, salt, vitpeppar och sesamfrön. 

Å så skjuts in i ugnen till önskad temperatur. Icke att förglömma min ovana att "runda av" än det ena, ön det andra med en skvätt mellangrädde. 

Serverades till glasnudlar och haricots verts (konserv). Jag kryddade lite extra med sweet chilisause också. Kanske lite onödigt med tanke på sockermängden. Men gott!

Förresten, är det någon som har hans kokbok, Matlagning för latmanskar?

Är det en bok du rekommenderar?

Noterat av Nina