Lätt som en plätt!


(null)
(null)

(null)

Det röda i rårakesmeten är inte rester av fingrar och blod som hamnat i matberedaren...det är rödbeta. 

Tänkte göra maken glad till lunch och INTE bjuda på soppa. 

Alltså gör jag "nyttig" råraka. Med morötter och rödbetor...och för ordningens skull två potatisar.

Serverad till creme fraich och skinka.

Makens kommentar när han ser och förstår innehållet:

-Du är f@n precis som morsan!

Tack det var en av de bästa av komplimanger (var inte tänkt så, dock 🤣).

Min kära svärmor var min förebild när det gäller matlagning. Jag lärde mig massor av henne. Bland annat hennes nyfikenhet och mod att testa nya maträtter. 

Antar att maken som ung pojke inte var lika imponerad av sin mors experimenterande med middagsmaten. 

Hur som helst uppskattade han att slippa soppan och rårakorna slank i. 

Lite för mycket margarin till stekning enligt min smak, men å andra sidan tror jag kroppen behöver det efter två långa turer på skidor i helgen. 

Receptet/inspirationen hittade  jag på nätet när jag sökte på rårakor med rödbeta och morot...lätt som en plätt!

Noterat av Nina

Kommentera här: