En salig röra...

Det finns verkligen fördelar med att plugga hemma...jag behöver inte fixa mig på morgonen, kan fokusera helt och hållet på min uppgift, ingenting händer bakom hörnet som jag vill vara med och höra/diskutera, jag kan breda ut mig i hela huset med alla mina papper. Inte behöver jag hålla någon tid och jag har kontakt med mina kollegor via intenet...så praktiskt!

Nu råkar det vara så att det finns några hakar också...det är väldigt lätt att planera in både det ena och det andra som inte alls hör till själva studerandet, ett jobbmöte, jo,vars det hänger ju ändå ihop och hur är det med tonåringarnas tider egentligen, är det inte dags att vakna snart. -Hallå, vilken buss ska du med då? Herregud, hinner han äta frukost! -Hmm... vad ska vi ha till middag idag? Nåt framtaget...nähä! Ska jag har middagen klar kl. 16 eller ska jag börja med den då? -Hallå, när är det mat, jag är skithungrig (första tonåringen har kommit hem)! Fan, nu blir det skåpätning, å´jag som inte tagit fram nåt ur frysen!

Kollar enkäterna; Vilka samband kan jag se, vad skiljer..hmm, skulle jag kunna problematisera ett tema...gud vá dammigt det är på golvet i hallen, har vi skaffat innegångsfår, eller! Läser lite ur "Barns lärande- fokus i kvalitetsarbete". Nu skiner solen, skulle ha hängt ut tvätten i stället. Utvärdering av barns lärande/barndimension, intressant! Undra vad vi ska bjuda på till middag i morgon? Tänk att det är sista april redan... skulle väl ha haft några vårblommor på uterummet. Måste ringa talpedagogen, just det!  Reflekterar lite över matematiknätverk, spännande, vilket lyft den nya läroplanen kommer att innebära för förskolan. Förskolan-skolan, va tidigt ungarna slutar på gymnasiet. Ska det där kallas heltidsstudier?

Just ja, hur var det med mina egna studier då. Ja,det jag inte gör idag, får jag göra någon annan dag och jag vet att när dagen är inne så har mina reflektioner resulterat i något utvecklingsbart och det får vara huvudsaken!
Konstaterar att ett av de ända tillfällena jag fokuserar på endast en sak är på...just det golfbanan! Undar om jag ska åka dit en sväng ikväll, jag hinner nog handla och köpa blommor i morgon!

Noterat av Nina