Sommar, sommar, sommar......

Idag, torsdagen den 30 juni år 2011, har jag gjort allt det där jag drömmer om att göra när vinterdagarna aldrig blir ljusa, när snön ligger som ett halmmeter tjockt gammalt vaddmalstäcke på garageuppfarten, kvicksilvret visar på minus tio för fjortonde dagen i rad, granen barrar och är ful, de extra lediga dagarna i samband med julen är slut och det är en evighet kvar till sommaren....

Ni vet den där sommaren som alltid är solig, det fladdrar till i en tyllgardin, vinden går över vindens ängar, en humla söker nektar i en nyutslagen ros och själv ligger du under äppelträdet och läser en god bok (helst i en hängmatta, förståss). I min drömsommar befinner jag mig på stranden också, det har jag inte gjort idag, men jag har...

* Ätit frukost på farstukvisten!
* Tagit en långpromenad, sommarlätt klädd med Mia Törnbloms bok "Så dumt" i lurarna!
* Ätit en sommarsallad på altanen och druckit citronvatten!
* Lyssnat på sommarprataren Maria Wetterstrand och druckit kaffe....(vi fick dock inte kemin riktigt att stämma och det blev inte det magiska möte man kan drömma om på vintern!)
* Läst under skuggan från plommonträdet....Mia Skäringers "Dyngkåt och helig som fan"....konstaterar att hon är mästerlig, vilken "pennfigher"...så slagkraftiga texter, igenkänningen är påtaglig!

Ja, det blev helt enkelt en tankningsdag, en dag som tankar kraft så att vi kan klara av att uthärda en vargavinter, en dag vars minnen kan värma de mest fryssna själar!

Noterat av Nina