Tisdagsgodis...

Tisdagsgodis, torsdagsgodis, fredagsgodis.....spelar ingen roll vad dagen heter, man kan sätta godis- bakom dem alla!

 

Bor man med ett par 90-talister under samma tak får man vara beredd på en och annan sanning här i livet. Som till exempel i lördags. Jag beklagade mig för min dotter att kärlekshandtagen börjat ta sig för stora friheter och vidgad gränserna aningen för mycket under hösten (och sommaren också för den delen). Samtidigt smyger jag ner handen i hemliga påsen på hemliga gömstället och hon frågar (utan att se vad jag har för mig) -Jasså, du bantar? 

 

Men vaddå, det var ju faktiskt lördag och plockgodiset var oförskämt billigt. Men inners inne vet jag att det är Sockerråttan i mig som återigen har tagit befälet över min hjärna. Finns det råttgift mot sockerråttor? Så blir det tisdag, tillika gympadag och jag suckar och säger....-Å va skönt det skulle vara att ligga på soffan ikväll! 90-taliset svarar slagfärdig, -Så tycker jag att du säger VARJE gång det är gympa nu, det är inte likt dig!

 

Nämen vaddå, fröken Sockerråtta har ju gått å blivit ihop med Latmasken och dom verkar trivas VÄLDIGT bra i fru Larssons lekamen. Dom har helt enkelt flyttat in BÅDA TVÅ och jag tror dom håller på att bilda familj. Maken till fräckhet får man faktiskt leta efter. Men å andra sidan så får jag väl ta och skärpa mig, slägga ut de oinbjudna gästerna. Måste helt enkelt rusta mig till krig och motstånd. Jag vet ju att "jag kan om jag vill"......

 

En sak jag tänkt på som gjort mig så godissugen och lat är att jag har ätit förhållandevis mycket kolhydrater på sistonde. Måste kanske dra ner igen. Min kropp tycks föredra ett mindre kolhydratrintag, tror jag. Så potatis, pasta och bröd.....bye bye för ett tag. Så får vi se vad som händer med mina objudna gäster!

 

Noterat av Nina

(P.S Inte är det så mycket kolhydrater i Aladdin, va?)