Var hälsad sköna dag....

 
Idag skriver vi Valborgsmässoafton i kalendrarna, sista april går också bra eller kort och gott 30 april. Enligt gammal sed är detta dagen vi ska supa oss fulla i slott och kojja, gamla som unga, ungar som hundar. Allt för att hålla sjukdomar och pest borta från oss hela sommaren. Gammalt hö och annat skit släpades ut från ladorna och brändes upp av samma syfte. 
 
Jag tänker vare sig supa mig full eller elda gammalt hö i kväll. Kanske jag får tillfälle att snegla på någon kase och få ett gott rött till maten hos svågern och svägerskan blir det med all säkerhet. Men om detta faktum håller mig frisk resten av våren och sommaren, nja därom tvivlar undertecknad!
 
Jag tror nog med på ett balanserat och hyggligt sunt leverne året om jag. Där det finns utrymme för såväl träning, hälsosam kost mixat med vila, lata dagar och lite onyttigheter. Helt enkelt balans. 
 
Och apropå träning så kom jag igång väldigt bra med mina morgon- och kvällspass här i mitten av april......Det ska jag försöka hålla i. För det är hiskeligt skönt. Men det är svårt att kombinera med "morgonstyling" av hus inför visning och tiotimmars arbetsdag. I eftermiddag ska jag ta igen gårdagens förlorade motion och mat också för den delen. För den historian var då rakt inget att skryta om den heller.
 
Ha en trevlig valborgsmässoafton, go vänner!
 
Noterat av Nina