Från A till Ö
Gott folk, tänkte härmed ge mig på en årskrönika för år 2014.
Allt från A till Ö. Framför allt med fokus på hälsa och välmående, det vill säga BALANS!

som i alla aktiviteter som fått mig att må bra....variationen i allt från promenader, danskvällar till lata kvällar på soffan.

som i bugg, detta var året jag började på buggkurs för att lära mig    grunderna i Å hej, å hej va roligt det har varit och är....

Candy Cruch....har jag lagt onödigt många timmar på detta år. Inget jag är stolt över, men kanske har det tokiga påfundet trots allt bidragit till någon form av avkoppling och därmed balans, vem vet?

Dans igen, har efter många års "dansdvala" åter intagit dansbanorna med ny energi.

Energi till allt jag har för mig får jag genom att sova....och sova mycket och länge är jag bra på. Det sägs att en god natts sömn är den bästa medicinen för ett friskt liv...jag tror absolut att det ligger något i det!

Fokus, det är ett återkommande tillstånd som krävs för att nå framgång i strävan efter att må bra. En sak åt gången och inte för mycket inplanerat....

G, ja det måste ju bli golf förstås. Året 2014 lossnade det rejält och jag gjorde mitt livs 18-hålsrunda och sänkte mitt handikapp riktigt duktigt....lär väl dröja innan det händer igen...


Hälsa, ordet hälsa har fått en ny betydelse för mig. För strävade jag efter ett hälsosamt liv med träning och nyttig mat för att se bra ut, nu känns det viktigare att leva hälsosamt för att få ett långt och friskt liv.

Idre, det var just i Idre jag upplevde årets konditionsprestation...en vandring från Idre fjäll upp till toppen på Städjan på dryga timmen....det kommer jag att vara stolt över långt in på året 2015.


Joggat har jag faktiskt helt överraskande gjort under detta år....inte långt och ofta....men joggat har jag gjort!

Kraftsport har jag väl aldrig riktigt "brunnit" för, men önskar att det skulle ha blivit mer regelbundna muskelpass/styrketräning under detta år.....det hade min gamla kropp nog mått bra av...löfte till 2015, kanske?

Lindahls kvarg har räddat många dagar när sockerråttan ropat högt....

Morgonpromenader, detta var året jag satte klockan på 5.20 för att hinna med mina morgonpromenader före arbetsdagens början. Kan vara den mest underbara vanan jag lagt mig till med - näst intill en sakral känsla..Nypistade skidspår har 2014 lidit brist på. Saknar skidåkningen otroligt mycket, men har lite svårt att ta mig för att åka "pay & ski"...

Ost......så jäkla gott och så jäkla onyttigt. Har "bara" avnjutits i små exklusiva bitar på fredagkvällen.

Points har räknats och sparats och jagats och struntats i .....i en salig blandning....

Quinoa...är det enda ord på Q som jag kan koppla till hälsa och får symbolisera den härliga matkasse med Viktväktarnas menyer som har förgyllt vår vardagsmat under hösten.


Resor har det blivit, både längre och kortare. Hälsosamma och mindre hälsosamma....Golfresorna har kanske stått för den mesta motionen.

Sippar gärna en härlig singelmalt (whisky) i glaset när jag sjunkit ner i soffhörnet på kvällskvisten.

Träning/motion har varit i princip ett dagligt återkommande inslag i livet under detta år! Det är jag stolt över....

Ute och cyklar är jag kanske ibland, både bildligt och bokstavligt. En gammal trotjänare (motionscykeln) har flyttats fram från gömmorna så här på årets elfte timme....här ska kalorier brännas!

Vikten är nästan ständigt i mitt fokus. Måste stålsätta mig nu och då och får fantastiskt stöd av Viktväktarna. Har faktiskt lyckats hålla mig inom min egen "ram" rätt bra detta år...ja, om man bortser från semester och jul....

Whisky och hälsa, hur fan går det ihop?X.... får man till ett ord med X i ännu ett tokigt påfund, kallat wordfeud, får man en del poäng. Hjärngympa och tidsfördriv, med spänning och underhållning på samma gång.

Y......se X

Z......se Y

Årets frukost har varit lättyoghurt, ett äpple i småbitar, kanel, solrosfrön, krossade linfrön och havrefras.


Ä som i älskar, älska mer, älska varandra, älska familjen, älska dig själv....älska livet. Älskar det jag fick mer, än sukta efter det som inte är blivit "mitt"...

Önskade mig för ett år sedan att 2014 skulle bli ett år med balans i livet och det tycker jag att jag lyckades uppnå med beröm godkänt.

Nu blickar jag fram mot 2015, ett år med flera morgonpromenader, god whisky i glaset, massor av dans och balans!

Noterat av Nina