S Ö N D A G

 
SÖNDAG 
 
Dag för återhämtning och reflektion. 
 
Mumsar te, ägg och smörgås till frukost och plågas av träningsvärken från helvetet. 
 
Från den 9 januari har jag varit rätt så strikt med kost och motion. Det har även blivit en del träning. Varje dag har jag noterat hur kost och motion har gått. Och jag ser tydligt ett mönster. 
 
Vardagarna går bra. Men sen kommer helgen och Fru Unnsam plockar fram den ena godsaken efter den andra. Fru Unnsam tycker att en whisky, en bit ost och gärna något annat gott från charken kan slinka ner i magen bara för att det är fredag...
 
De första veckorna gick det riktigt bra. Då valde jag mina tillfällen för att äta och dricka av "iblandmaten" en dag på helgen- jag höll Fru Unnsam på armlängds avstånd. 
 
Nu har hon som sagt krupit närmare inpå igen....hon smyger runt i gömmorna och letar godis och snacks, allierar sig gärna med mannen och väntar på hans minsta vink att "unna sig" något gott (och osunt) Och hon är inte sen att haka på.
 
Jag försöker kompensera Fru Unnsams förhavande med att motionera mer. Men innerst inne så vet jag att kosten är det viktigaste för att nå flera av mina "må bra-mål". 
 
SÅ.
 
Nu fru Larsson är det dags att ta kommandot över situationen och skicka Fru Unnsam på långledigt. Välja mina frestelser med förstånd och hålla fokus på "må bra-målen" igen.
 
Träningsvärken från Eriks Crosstrainingpass (Valbo gym och fitness) ska lindras med en promenad och intagen ska planeras bättre.
 
Noterat av Nina