Cykelvasan 45 2018

(null)

Så, då var det kört. Loppet vi laddat för i sedan i vintras. Eller laddat och laddat förresten.

Vi var båda aningen för lite laddad, i alla fall när det gäller cykelträning. Viljan och konditionen fanns där, men benen var definitivt inte redo att möta Lundbäcksbackarna och alla andra backar, för den delen...

Men vi gjorde det. Och jag är så nöjd. Mitt mål var att klara 45 km på en tid runt 2.30. 
Det gjorde jag och även om placeringar av alla de slag var ointressanta före och under loppet så var det kul att se  hur  tiden  "höll sig" i konkurrensen. 

(null)

Så, jag är nöjdare än nöjd...det var ändå över 700 startande kvinnor.

För övrigt var det väldigt kul att dela denna upplevelse med maken och vännerna Seija och Anneli.  Att ladda tillsammans, mysa med pizza kvällen före och bo tillsammans. Det blev en mysig inramning av hela arrangemanget.  Och hade jag inte jobbat så förbenat och oregelbundet i sommar hade jag kunna delta mer i gemensamma träningar. Inte helt oväsentligt i sammanhanget. 

Vi fick också världens bästa pepp, tips, stöd och service från ett riktigt proffs, Lars, som körde Cykelvasan 90 dagen före på tiden 3.17....respekt!

Typiskt nog bjöd Dalarna på duggregn och kylig luft. Mest påtagligt före starten dock. Perfekt under loppet. Några av backarna bjöd som sagt på rejäla utmaningar och under vägen såg jag några  som hade råkat ut för olyckor och andra missöden med cyklarna. 

Det var underbart att följa skyltarna med kilometeranvisningarna och när kyrkan tornade upp sig framför i spåret fick jag lite extra krut i de trötta benen...underbar när målet närmades sig....tror jag utbrast högt för mig själv "Fy fan va skönt".....å det var så sant som det var sagt det!

Anmälan till nästa år? Köra 90 km? Nja....

Låter det vara osagt. Det jag däremot med säkerhet vet, är att OM jag ska delta så ska jag vara bättre tränad. Ok, det är ok genomföra loppet med lite halvdan träning. Men det är en så mycket trevligare upplevelse om man känner att benen håller för utmaningen.

Måste också nämna några ord om logistiken runt hela "vasaloppsspektaklet".
Säger bara WOW....VILKA PROFFS.

Tusen tack för allt, alla inblandade!

Noterat av Nina


Kommentera här: